RONALDO PRESKOČIO PELEA, BRAZILAC MU ČESTITAO: /

'U ovom trenutku mi je žao samo zbog jedne stvari'

Image

Nakon Portugalca oglasio se i Brazilac

15.3.2021.
8:36
VOYO logo

Cristiano Ronaldo je trebao 32 minute kako bi postigao 'hat-trick' i donio pobjedu Juventusu 3-1 (3-0) na gostovanju kod Cagliarija. Ronaldo je mrežu domaćina načeo u 10. minuti pogotkom glavom nakon ubačaja Cuadrada. U 25. minuti je Portugalac bio precizan iz kaznenog udarca, a u 32. minuti je zaključio 'hat-trick' nakon dodavanja Chiese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalac je tako stigao do brojke od 770 postignutih golova u službenim utakmicama, te je preskočio Pelea na vječnoj listi strijelaca. .

"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih tjedana preplavljeni smo vijestima i statistikama o mom rušenju Peleova rekorda od 757 službenih golova. Iako sam zahvalan zbog priznanja, vrijeme je da objasnim zašto dosad nisam prihvatio taj rekord. Moje ogromno divljenje gospodinu Edsonu Arantesu de Nascimentu, kao i poštovanje prema nogometu iz sredine 20. stoljeća, navelo me da uračunam brojku od 767 njegovih golova. Kao službene golove računao sam 9 golova za momčad savezne države Sao Paulo i jedan gol za momčad brazilske vojske. Svijet i nogomet su se promijenili od tada, ali to ne znači da možemo brisati povijest kako nam odgovara.

'Danas sam došao do 770. službenog gola u karijeri, a moje prve riječi idu Peleu. Ne postoji nogometaš na svijetu koji nije rastao slušajući priče o njegovoj igri, njegovim golovima i uspjesima. Ni ja nisam iznimka i zato sam presretan i ponosan. O preskakanju Peleova rekorda nisam mogao ni sanjati odrastajući kao dijete na Madeiri", napisao je Ronaldo na Instagramu.

Uskoro je dobio poruku od samog Pelea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Divim ti se i volim gledati kako igraš i to nije tajna. Čestitam ti an rušenju mog rekorda na službenim utakmicama. Jedino mi je žao što danas nisam mogao zagrliti, ali ovu fotografiju postavljam ovdje u tvoju čast, s velikom naklonošću i kao simbol dugogodišnjeg prijateljstva", napisao je Pele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo