'Dinamo pokazao kvalitetu' / Robert Špehar za Net.hr: 'Real i Barca si ne mogu priuštiti luksuz lako ćemo, a kamoli Betis'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Robert Špehar dao nam je stručni komentar velike Dinamove pobjede u Sevilli protiv Betisa

16.2.2024.
7:53
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Robert Špehar čestitao je NK Dinamo na dobroj i borbenoj utakmici sinoć protiv Betisa (pobjeda u prvoj utakmici nokaut faze Konferencijske lige u Sevilli 1-0). Kaže da su Zagrepčani od prve do zadnje minute bili kompaktna momčad. Stajali su jako dobro na terenu u obrambenoj fazi.

Obrana je bila na nivou

Image
'BILI SU HRABRI, VRATILO IM SE' /

Jurica Vranješ za Net.hr: 'Dinamo je nastupio otvorenog garda, a Petković igra jako dobro iz tri dodira'

Image
'BILI SU HRABRI, VRATILO IM SE' /

Jurica Vranješ za Net.hr: 'Dinamo je nastupio otvorenog garda, a Petković igra jako dobro iz tri dodira'

Pokazali su da imaju kvalitetu. I kad su motivirani i kad svaki igrač da 200% kao što su dali protiv Betisa, 6. momčadi La Lige, da mogu igrati protiv jakih ekipa iz Liga petice. Robert Špehar je naglasio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U fazi obrane, Dinamo je bio dobar u bloku, s vrlo plitkim linijama. Svaki igrač je u fazi obrane odradio uistinu puno. Pogotovo po bokovima. Špikić i Ristovski su jedan drugog pravovremeno zatvarali. S druge strane, Vidović i Perković. I oni su puno napravili u fazi obrane. Zadnja linija jako dobra. Mislim da je stoperski par Teophile Catherine - Bernauer odlično odradio posao."

Image
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Robert Špehar na 9. je mjestu najboljih strijelaca HNL-a svih vremena. Ima na vječnom nogometnom kontu 86 golova.

Špehar je secirao i ostale linije pojedinačno i spomenuo glavne aktere...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vezna linija jako dobra i defanzivno i u fazi gradnje i čuvanja lopte - Mišić - Bulat - Baturina. Petković standardno dobar, ono što je trebao odraditi, zadržati loptu. Bio je dobar i on u obrani. Naravno, zabio je penal, odlučujući gol, a kad imaš raspoloženog golmana, makar Betis nije napravio nikakvu veliku šansu niti je pritiskao u tom nekom smislu, ali Nevistić je opravdao povjerenje".

Raspoloženi Nevistić

Nevistić je imao nekoliko jako dobrih obrana. I sreća ga je pomazila kod one stative iz slobodnog udarca u drugom dijelu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nevistić je bio vrlo siguran. Sve što je trebao obraniti, obranio je. Kad se sve zbroji, zaslužena pobjeda Dinama koji nije ni u posjedu lopte bio nešto izrazito deficitaran. Evo, koliko vidim 55-45% je lopta bila u nogama Betisa. Betis nije imao izrazitu nadmoć."

Je li Betis podcijenio Dinamo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vjerujem da su podcijenili pošto su profesionalci, ali mislim da je sav taj ambijent od početka, poluprazne tribine u Sevilli, odnos od prve minute kao da igraju neku prijateljsku utakmicu. Vjerojatno su pomislili da mogu lako ćemo, a u današnjem modernom nogometu nitko si ne može priuštiti taj luksuz, niti ozbiljnije ekipe poput Reala i Barcelone, a kamoli Betis da u jednoj Konferencijskoj ligi igra na taj način."

Betis je loše pristupio utakmici

Koji je bio Betisov najveći problem protiv Dinama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Loš ulazak u utakmicu i pristup. Htjeli su se, doduše, vratiti u drugom dijelu, s obje strane je bilo u drugom dijelu življe. Ali, teško se vratiti, pogotovo kad dobiješ gol. Dinamo je nagradilo to što su bili hrabri, uporni, što nisu odustajali i bili koncentrirani od prve do zadnje minute. Takav jedan stav i pristup ih je nagradio."

Image

Što ova pobjeda znači još za Dinamo, naravno uz dobar rezultat uoči uzvrata?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trener Jakirović je uspio podići momčad i to je veliki dobitak za Dinamo, a bila je ovo važna utakmica za njih, kako god okreneš. Pred uzvrat u Zagreb imaju aktivni rezultat, vodeći, protiv jednog Betisa. Mislim da zagrebački plavi mogu biti zadovoljni".

Dinamo je sad u prednosti u Maksimiru i može proći

Je li nakon ovog Dinamo favorit protiv Betisa u Zagrebu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Betis je dobra momčad, ne bi bili u prvenstvu na mjestu na kojem jesu i sigurno ništa još nije gotovo. Dobro je za Dinamo, jako dobro, da ima rezultat 1-0, ali pred maksimirskim tribinama, tim jednim nabojem, prkosom i buntom, Dinamo je u prednosti u odnosu na Betis. Bez obzira što Betis može igrati puno bolje nego što je to ovog puta bio slučaj", zaključio je Robert Špehar.

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte u vide dolje što nam je kandidat za Skupštinu Dinama s liste Dinamovo proljeće, predsjednik KK Dinamo Zagreb Marijan Pojatina, sve pričao u studiju Net.hr.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo