'BILI SU HRABRI, VRATILO IM SE' / Jurica Vranješ za Net.hr: 'Dinamo je nastupio otvorenog garda, a Petković igra jako dobro iz tri dodira'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Jurica Vranješ za Net.hr dao je stručni komentar velike Dinamove pobjede protiv Betisa u Sevilli

16.2.2024.
5:49
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige u Sevilli matirao Betis (1:0) i s prednošću se vraća u Maksimir, gdje će sljedeći četvrtak odigrati uzvrat šesnaestine finala natjecanja.

Image
ŠOKIRALI FAVORITA /

Bravo Dinamo! Petković golom iz jedanaesterca donio pobjedu Plavima u Sevilli

Image
ŠOKIRALI FAVORITA /

Bravo Dinamo! Petković golom iz jedanaesterca donio pobjedu Plavima u Sevilli

Ovo je jedna od najvećih gostujućih Dinamovih pobjeda u moderno doba. Došla je u specifično vrijeme, na teškom terenu, Estadio Benito Villamarínu, na kojem su igrači Real Betisa ove sezone uzeli bod i jednom Realu iz Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velika pobjeda za Dinamo. Od prve minute zagrebački su plavi izašli hrabro. Puni samopouzdanja. To im se vratilo", kazao nam je Jurica Vranješ kasno sinoć nakon dvoboja.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

"Iskren da vam budem. Ne sjećam se kad sam gledao jednu našu ekipu kad je igrala vani protiv jednog renomiranog suparnika, da su izašli otvorenog garda i da su krenuli prema naprijed, da su ih pritisnuli u jednom trenutku dvoboja, a ne da su čekali na centru, pa što bude. Dinamo je zasluženo dobio. Da je ostalo 0-0, stavio bih ruku u vatru za Dinamo da će proći kući. Sad je još bolje sa 1-0", dodao je nekadašnji elitni hrvatski nogometaš, reprezentativac naše zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je zaslužio pobjedu. Betis je u 57. imao šansu glavom, prošlo je tik uz stativu. Pa iz slobodnog udarca ona stativa koje se valjda još trese. Ova utakmica, priča nam dalje Jurica Vranješ, može se staviti u jednu rečenicu - sreća prati hrabre.

"Dinamo je to protiv Betisa izvukao. Jer su hrabro otvorili od prve minute. I to im se vratilo", naglasio je Jurica Vranješ i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Dinamo je odigrao jednu odličnu europsku utakmicu. Kad pogledamo u toj Konferencijskoj ligi kakve su to sve momčadi. Ne zaboravimo da je Betis u drugoj najjačoj nogometnoj ligi Europe na 6. mjestu. Nije to bez veze. Dinamo je u svim segmentima igre parirao Betisu."

Betis je, prema službenoj završnoj statistici, imao 55% loptu u svojim nogama. Dinamo je ostao na 45.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posjed lopte je na strani Betisa, blagi, ali Dinamovih 45% što je imao, uvijek je sve konkretno odradio. Betis nije imao nekih, previše - izraženih šansi. Čak je Dinamo imao više šansi. Onaj projektil od Bulata u drugom dijelu koji je prošao tim uz lijevu vratnicu golmana Betisa. Tu su negdje sa šansama i Betis i Dinamo. Nevistić je stvarno bio odličan. Ja bih pohvalio Teophilea Catherinea koji je bio odličan, držao je obranu. U tri-četiri kritične situacije, već prije 16 metara je spriječio opasnost. Petkovića isto moramo pohvaliti. Kad igra iz tri dodira. Čim ima više od tri dodira, to ne izgleda dobro, a protiv Betisa je bio jako dobar".

Jurica Vranješ je istaknuo i jedan zanimljiv detalj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Petković zna sačuvati loptu. Posebno u prvom dijelu kad je loptu ostavio na malog Martina Baturinu, koji će biti, po meni, ozbiljan igrač u budućnosti. Isto je to pokazao. Ima se Dinamo čemu nadati u uzvratu. Ja bih stavio karte na Dinamo da će proći Betis", zaključio je Jurica Vranješ.

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte u vide dolje o čemu smo nedavno u video intervjuu razgovarali s Juricom Vranješom.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo