ŠOKIRALI FAVORITA / Bravo Dinamo! Petković golom iz jedanaesterca donio pobjedu Plavima u Sevilli

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice mogli ste uživo pratiti od 21 sat na portalu Net.hr

15.2.2024.
19:01
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je iznenađujuće slavio protiv Betisa 1:0 u prvoj utakmici 1/16 finala Konferencijske lige! Jedini pogodak na utakmici zabio je Bruno Petković s bijele točke u 72. minuti. Dinamo je ovom pobjedom prekinuo crni niz koji je imao protiv španjolskih klubova, do sada su u devet utakmica upisali isto toliko poraza. Uzvrat je na rasporedu za tjedan dana na Maksimiru.

BETIS - DINAMO

0 - 1

DINAMO: Nevistić, Ristovski, Theophile-Catherine, Bernauer, Perković, Mišić, Bulat, Baturina, Kaneko, Hoxha, Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BETIS: Silva, Ruibal, Pezzella, Riad, Miranda, Cardoso, Carvalho, Rodri, Fekir, Ezzalzouli, Willian Jose

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih nekoliko minuta utakmice jasno je vidljivo kako će Dinamo pokušati visokim pritiskom na posljednju liniju Betisa natjerati domaćina na potencijalne pogreške. Pitanje je samo kako će to utjecati na posljednju liniju Dinama koja u ovom slučaju stoji vrlo visoko i daleko od Nevistića.

Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imao je Betis u petoj minuti, Fekir je tražio Williana Josea, ali mu se lopta od Theophilea i Mišića odbila ravno u noge. Dobro je pucao, ali Nevistić je to dobro obranio i odbio u korner iz kojeg domaćini nisu uspjeli ponovno zaprijetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Trokut' Baturina, Petković i Hoxha su nekoliko puta u početnih 15 minuta pokušali pokrenuti napad Dinama, no iako uspiju 'izbaciti' jednog ili dvojicu protivnika Betisova obrana je svaki put to jako dobro 'pročitala' i prekinula na vrijeme da ne bude opasnosti po njihov gol. U 28. minuti Plavi su visokim pritiskom oduzeli još jednu loptu Betisu, izgledao je obećavajuće taj napad jer je puno igrača Dinama bilo u napadu, ali se Petković i Baturina nisu dobro sporazumjeli te je taj napad propao bez ugroze gola Betisa.

U 35. minuti Betis je uputio svoj drugi udarac u okvir Dinamovog gola, Pezzella se najbolje snašao nakon ubačaja Fekira iz slobodnog udarca, ali je udarac bio slab i Nevisitić je to lagano obranio. U 40. minuti je ponovno Dinamo imao izglednu priliku, no još jedan napad su završili bez udarca, Perković je pokušao pronaći Bulata koji je utrčao iz drugog plana, ali je Silva stigao do lopte prije njega. S rezultatom 0:0 se otišlo na odmor, a Dinamo je imao s čime biti zadovoljan u prvih 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je i u drugom poluvremenu nastavio gdje je stao nakon prvih 45 minuta, još uvijek stoje vrlo visoko na terenu, ali i dalje su bez udarca u okvir domaćeg gola.

Na prvo uzbuđenje u nastavku čekali smo do 57. minute kada se stvorila gužva u šesnaestercu Dinama. Odbila se lopta u noge Fekiru, ali je Theophile-Catherine na vrijeme ušao u blok i odbio u korner. Iz kornera je Fekir odlično ubacio, Cardozo je dobio skok, ali nije dobro zahvatio loptu koja je otišla malo pokraj gola. Odmah nakon tog napada Pellegrini je povukao prvi potez, Bellerin je zamijenio Rodrija, a Roca je ušao umjesto Carvalha. Betis se u tim trenucima probudio i vezao nekoliko napada u kojima se činilo da će ozbiljno zaprijetiti golu Dinama, no uvijek im je nedostajalo mirnoće u završnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 62. minuti i Jakirović se odlučio na izmjene, Špikić je ušao umjesto Hoxhe, a Vidović umjesto Kaneka. U 68. minuti je Dinamo imao prvu pravu priliku u drugom poluvremenu, a ujedno i najbolju na utakmici. Bulat je oduzeo jednu loptu na otprilike 25 metara od gola Betisa, pripremio se za udarac te 'potegnuo' s 20 metara, ali je ta lopta prošla tik uz vratnicu! U 72. minuti Baturina je uputio prvi Dinamov udarac u okvir gola Betisa. Ristovski je ubacio loptu iz auta, Petković je pokušao proigrati Baturinu, ali je loptu s rukom dirao Riad i nakon kratke VAR konzultacije, Dinamu je dosuđen penal! Petković je bio precizan s bijele točke i doveo Dinamo u vodstvo!

Betis je očigledno krenuo po izjednačenje te su u 77. minuti imali priliku ozbiljno zaprijetiti Nevistiću, ali je danas odlični Theophile-Catherine na vrijeme otklonio opasnost po gol Dinama. U 80. minuti je Diao dobio prvi žuti karton na utakmici, a nedugo nakon toga je Bernauer izašao, a ušao Ogiwara. Nastavio je Betis pritiskati i tražiti izjednačenje pa je tako u 83. minuti Fekir ubacio iz kornera, Riad je odlično pucao glavom, ali je Nevistić sjajno obranio. U idućem napadu Dinamo je išao u tri na tri kontru, no Špikić je dugo držao loptu i onda loše dodao u sredinu. U nastavku akcije Mišić je našao Baturinu na desnoj strani, ali je on tukao pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 85. minuti vratnica je spasila Dinamo, Williana Jose je opalio iz slobodnjaka, Nevistić je bio svladan, ali je srećom po Plave pogodio stativu. Do kraja utakmice nismo vidjeli ozbiljan udarac po golu niti na jednoj strani te je Dinamo upisao veliku 1:0 pobjedu na teškom gostovanju u Sevilli kod favoriziranog Betisa!

Image
PREKRŠIO PRAVILNIK /

HNS pokrenuo disciplinski postupak protiv Brune Petkovića

Image
PREKRŠIO PRAVILNIK /

HNS pokrenuo disciplinski postupak protiv Brune Petkovića

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo