FIFA zbog Nikice pokrenula istragu: / 'Mi račune plaćamo'

FIFA je na zahtjev Rapida otvorila službenu istragu oko potraživanja bečkog kluba od škotskog Rangersa zbog duga na ime transfera hrvatskog nogometaša Nikice Jelavića.

26.6.2012.
8:28
VOYO logo

Iz FIFA-ina odjela za odnose s javnošću potvrdili su početak službene istrage u spornom slučaju između austrijskog i škotskog kluba.

"Kontaktirani smo od strane Rapida po tom pitanju, a kako su početne istražne radnje u tijeku ne mogu detaljnije komentirati cijeli slučaj", izjavio je glasnogovornik FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, još uvijek Glasgow Rangersi bečkom Rapidu duguju točno 1.011.763,44 funti za transfer hrvatskog nogometaša Nikice Jelavića iz kolovoza 2010. godine, što je oko četvrtine pune vrijednosti posla od četiri milijuna funti. Prema dogovoru sa stečajnim upraviteljima, vlasničko preuzimanje kluba Charlesa Greena u budžetu bi za namirenje duga austrijskom klubu predvidjelo postotni iznos od 91.000 funti, a kompleksna dužnička kriza u kojoj je slavni klub mogla bi rezultirati i manjim iznosom, čak do smiješnih 10.000 funti.

S druge strane, u škotskom klubu očekuju uplatu 5.5 milijuna funti, iznosa koji će u ratama prispjeti na račun kluba s Ibroxa od Evertona, kluba koji je zimus otkupio Jelavića. U Rapidu se nisu mirili s takvim razvojem slučaja pa su krenuli u akciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo je važno da preostali novac od transfera dobijemo u potpunosti, a nipošto bilo kakav postotak od iznosa koji nam se duguje", izjavio je glasnogovornik bečkog kluba Peter Klinglmüller.

"Kada poslujete s velikim europskim klubovima, očekujete da će vam platiti sve na što su se obvezali ugovorom. Nepravedno je što bismo mi mogli ostati uskraćeni dok će Rangersi novac za njihovu prodaju Jelavića inkasirati u potpunosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam kako zakon funkcionira u Škotskoj. Mi u Austriji plaćamo svoje račune, te isto očekujemo od klubova s kojima radimo."

U slučaju uspjeha Rapidove tužbe novom vlasniku Rangersa Charlesu Greenu prijeti novi teški financijski udar. Škotski posrnuli gigant dužan je na ime transfera, osim Rapidu, još i francuskom St. Etienneu (252,212.39 funti), Chelseaju (238,345.43 funti), talijanskom Palermu (205,513.04 funti), švedskom Örebru (150,000 funti) i Arsenalu (136,560 funti).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo