RAKITIĆ JE OSTAO DOK SU DRUGI OTIŠLI: / 'I mene su zvali iz Barcelone, ali sjeo sam s izbornikom i dogovorili smo se u sekundi'

Image
Foto: Screenshot Facebook

Ivan Rakitić razgovarao je s novinarima nakon utakmice

28.3.2018.
8:18
Screenshot Facebook
VOYO logo

U drugom pripremnom susretu na američkoj turneji hrvatska nogometna reprezentacija je u Arlingtonu pobijedila Meksiko 1-0, a pogodak odluke zabio je Ivan Rakitić iz jedanaesterca u 62. minuti.

Nakon okršaja s Peruancima u Miamiju, koji je pripao Južnoamerikancima rezultatom 2-0, Hrvatska je zaključila svoje putovanje u Sjedinjene Američke Države utakmicom protiv Meksika u Arlingtonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZLATKO DALIĆ OBRAČUNAO SE S KRITIČARIMA: ‘Ma kakav debakl?! Nisam kukavica, idem glavom kroz zid i ako ne bude dobro, ja odlazim’

"Zaslužili smo pobjedu!"

"Ostavili smo jako dobar, pozitivan dojam. Skupili smo se zajedno, htjeli smo borbeni, išli jedan za drugog u svakoj situaciji, bacali smo se na glavu. Dobro smo odigrali i zaslužili pobjedu. Mogli smo zabiti još koji gol. Oni koji su danas dobili priliku, iskoristili su ju", rekao je Rakitić novinarima nakon utakmice koji je usporedio ove dvije momčadi. "Mislim da je Meksiko malo kvalitetniji, ali Peru je jako čvrsta momčad."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je na stadionu NFL momčadi Dallas Cowboysa nastupila bez Luke Modrića, Danijela Subašića, Marija Mandžukića, Ivana Perišića, Marcela Brozovića te Nikole Kalinića koje je izbornik Zlatko Dalić ranije pustio kući, pa su prigodu dobili igrači iz drugog plana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je bio kapetan protiv Perua te je zahvalio izborniku na povjerenju.

"Ja sam tako odlučio, drugi su odlučili na svoj način i mene su zvali iz kluba. U dogovoru s izbornikom smo to u minuti riješili. I to je to. Nisam ja ništa bolji jer sam ostao, a oni su otišli. Razumijem i te što su otišli, svakom je situacija drugačija", rekao je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je Daliću: "Šefe, ostajem zbog tebe i zbog reprezentacije"

VIDEO, HRVATSKA SRUŠILA MEKSIKO U DALLASU: Rakitić donio pobjedu Vatrenima u žestokom okršaju na AT&T-ju

I izbornik Dalić nahvalio je veznjaka Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rakitića pak mogu samo pohvaliti. Razgovarao sam s njime kao i s ostalima, imao je poziv Barcelone da se vrati, no rekao je - 'ne, šefe, ostajem zbog tebe i zbog reprezentacije'. Kući su se vratiti sretan, a nadam se da ćemo na SP-u ispuniti prvi cilj i proći skupinu, te mislim da možemo napraviti i nešto još veće", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo