PERIŠIĆ I ĆORLUKA: / Hrvatsku sad mnogi vide u krugu favorita, zvijezde Vatrenih odgovorile su na pitanje možemo li do kraja

Image
Foto: PIXSELL

Ivan Perišić i Vedran Ćorluka najavili su ogled protiv Islanda

23.6.2018.
17:29
PIXSELL
VOYO logo

U utorak protiv Islanda igrat će hrvatska nogometna reprezentacija svoju treću utakmicu u skupini D Svjetskog prvenstva. Maksimalnih šest bodova osvojenih u ogledima protiv Nigerije i Argentine daju Vatrenima za pravo nadati se da će kao prvi iz skupine u osminu finala.

Na konfereneciji za medije u najavi tog ogleda Ivan Perišić napravio je rekapitulaciju dosad napravljenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetske klase

"Naši igrači su svjetske klase, znate gdje igraju i da veliki klubovi bez njih ne mogu. Prve dvije utakmice odigrali smo na takvoj razini, a sad tako moramo i nastaviti. Imamo ogromno iskustvo. U Francuskoj smo bili na visokoj razini, protiv Portugala je nedostajalo malo sreće za koju se nadam da će se sada osmjehnuti nama."

"Jesmo li favoriti? Nastavimo li ovako i uz dobar trening, sve je moguće. Nekima smo bili favorit iz sjene, a sada neki mijenjaju mišljenje. No, mi moramo biti koncentrirani na nas i u ovakvom ritmu nastaviti Moramo zdražati ovaj tempo, a imamo i tu privilegiju da smo u mogućnosti odmoriti neke igrače. Ne pobjeđuje se Messi svaki dan 3-0."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

SLAVLJENIK ĆORLUKA I PERIŠIĆ NAJAVILI ISLAND: Optimisti smo s razlogom

Image

SLAVLJENIK ĆORLUKA I PERIŠIĆ NAJAVILI ISLAND: Optimisti smo s razlogom

Luksuz koji smo sami izborili

U nadolazeći ogled navijače je uveo Vedran Ćorluka riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne razmišljamo o osmini finala, pred nama je utakmica protiv Islanda. Najvažnije će biti zadržati visoku razinu igre. U situaciji smo da možemo odmoriti neke igrače, poštedjeti ih susreta protiv Islanda, a trener je tak koji će odlučiti što je za momčad najbolje. Taj smo luksuz zavrijedili dobrim igrama."

Ćorluka, kojem je ogled protiv Argentine bio 100. za reprezentaciju Hrvatske, već godinama igra u Rusiji no priznaje da u nekim gradovima koji su domaćini ove svjetske smotre nikad nije bio. Priznaje i da je subjektivan u odgovoru na upit jesu li Ivan Rakitić i Luka Modrić najbolji par veznjaka ovog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrači su velikih klubova, a na SP-u igraju svoj najzreliji i najbolji nogomet. Subjektivan sam pošto su naši, ali za mene su najbolji. Neću reći do kraja, ali nadam se da će nastaviti ovako igrati i odvesti nas jako daleko."

Približiti se Vatrenima

Igrači legendarne generacije koja je 1998. godine osvojila svjetsku broncu putokaz su ovim igračima u reprezentaciji danas. Tvrdi to Ćorluka koji nije mogao izbjeći pitanje o usporedbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su legende hrvatskog nogometa, naši idoli. Budući da mi nakon '98. nismo prošli skupinu usporedbe padaju u vodu. Nadam se da ćemo se nakon prvenstva približiti njima barem malo. Oni su nam uvijek bili jedna vodilja", zaključio je Ćorluka.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo