NEVJEROJATNE SCENE: / Maskirani huligan s palicom utrčao na teren pa krenuo loviti suca, uhitili ga specijalci

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Derbi-susret Prve HNL između Hajduka i Rijeke u Splitu bio je dvaput prekidan zbog divljanja navijača - u 56. minuti zbog bakljade sa sjeverne tribine, a potom u 90.

11.3.2017.
20:08
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Taj navijač je krenuo prema sucu utakmice Mariju Zebecu, koji se trkom izmaknuo i prekinuo utakmicu. Ubrzo je intervenirala specijalna policija koja je navijača izvela s terena, pa je utakmica privedena kraju.

HAJDUK VEĆ ZBRAJA KAZNE: S tribina ponovno letjele baklje, Torcida provocirala Riječane transparentom na ćirilici

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

POLJUDSKA BAKLJADA: Evo zašto je utakmica na Poljudu danas bila prekinuta

Image

POLJUDSKA BAKLJADA: Evo zašto je utakmica na Poljudu danas bila prekinuta

U 75. minuti utakmice navijači Hajduka na sjeveru tribina stadiona Poljud istaknuli su veliki transparent s natpisom "Avione plaća klub, buseve županija, a brodove i obraz vaša riječka džamija" kojim se aludiralo na dolazak navijača iz Rijeke u Split brodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PREDSJEDNIK RIJEKE NAPADNUT BOCOM: ‘Dobro me pogodio, ali neću zvati policiju, neka se taj sam prijavi’

Na taj transparent navijači Rijeke, koji su bili smješteni na južnom dijelu poljudskih tribina uzvraćali su navijačima Hajduka povicima - "Vi ste Titovi, Tito je vaš" Za vrijeme ovog navijačkog "nadmetanja" utakmica nije bila prekinuta, kao niti na povike "Za dom spremni" u 62. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj na Poljudu završio je neriješeno 1-1.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPETI JADRANSKI DERBI ZAVRŠIO BEZ POBJEDNIKA: Rijeka se spasila s bijele točke, Dinamo se približio na četiri boda

SUDAC ZEBEC NIJE IMAO DVOJBI: Je li ovo bio jedanaestearc za Rijeku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija: Nakon utakmice privedeno 20 osoba

Splitska je policija u subotu prije, za vrijeme i nakon utakmice Hajduka i Rijeke privela ukupno 20 osoba kod kojih je pronašla 143 komada različitih pirotehničkih sredstava, a navijač koji je pri kraju utakmice ušao u kazneni prostor gostujuće momčadi je priveden u policijsku postaju i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje, doznaje se u splitskoj policiji.

Image
Image

Kako su izvijestili iz policije, 20 osoba je privedeno zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i ostalih prekršaja. Policijski službenici su pronašli i oduzeli ukupno 143 komada različitih pirotehničkih sredstava od čega su 135 komada pirotehnike pronašli tijekom pregleda navijačkih rekvizita i njihovog unosa u stadion prije početka javnog okupljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navijač koji je preskočio ogradu i ušao u natjecateljski prostor, nakon čega je iz vatrogasne kante uzeo vatrogasnu štipaljku, uhićen je i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje. U odnosu na sva protupravna ponašanja uočena na stadionu tijekom održavanja javnog okupljanja, provest će se kriminalističko istraživanje, te će se također provesti postupak utvrđivanja odgovornosti organizatora javnog okupljanja i redarske službe za uočene propuste u organizaciji", kazali su u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Image
Image
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo