IZ PLAVOG PERA /

Dinamovi rivali trebali bi navijati za Plave da što duže igraju Ligu prvaka, a Zeko piše povijest na svim funkcijama

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Genijalne muzičke niti upakirane u nogometnu igru odzvanjale su 'malom Allianz Arenom', zajedno s taktovima navijanja Bad Blue Boysa koji su navijački odradili ovo gostovanje za čistu peticu

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

25.10.2024.
11:14
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je oduševio u Salzburgu pobjedom protiv bogatog domaćeg Red Bull Salzburga. Bila je to rapsodija kakve se ne bi posramio niti Wolfgang Amadeus Mozart, jedan od najgenijalnijih skladatelja u povijesti glazbe rodom upravo iz Salzburga, gdje mu je i dan danas rodna kuća.

Image
IZ PLAVOG PERA /

Smeta im Dinamo, pjevaju neki da ga mrze i da je 'srpsko ime to', a Svetinja ponovno spašava i njihov klub

Image
IZ PLAVOG PERA /

Smeta im Dinamo, pjevaju neki da ga mrze i da je 'srpsko ime to', a Svetinja ponovno spašava i njihov klub

Genijalne muzičke niti upakirane u nogometnu igru odzvanjale su tamošnjim modernim zdanjem, "malom Allianz Arenom", zajedno s taktovima navijanja Bad Blue Boysa koji su navijački odradili ovo gostovanje za čistu peticu. Svi koji navijaju za Dinamo mogu biti sretni i ponosni na izvedbu Bjeličinih nogometaša. Zagrebački plavi, ti dečki pravi, došli su do svoje druge pobjede u skupinama Lige prvaka na gostovanjima i tako prekinuli "prokletstvo" staro 26 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, na obje pobjede (Dinamo je srušio Ajax u Amsterdamu 1998. slavljem 1-0 nezaboravnim golom Josipa Šimića) svoj je potpis stavio Velimir Zajec. Te 1998. godine kad je Dinamo pobijedio Ajax s 1:0 bio je trener prve momčadi, a ovoga puta u Red Bull Areni pojavio se kao predsjednik zagrebačkog kluba. Zeko, Dinamovo med i mlijeko, kako mu je svojedobno guslao slavni radijski reporter Ivo Tomić, pleternička ikona, piše povijest ne samo kao igrač Plavih, nego na svim funkcijama. Tko god je sumnjao u Zajeca, ako je uopće i bilo takvih, sad neka malo bolje razmisli o poslu kojeg Zajec, zajedno s ekipom okupljenom oko sebe - obavlja.

Dinamo "kašljuca" u SuperSport HNL-u jer igra na dva, odnosno tri fronta (prvenstvo, Liga prvaka i Kup), ali to je već viđen scenarij. Sjetimo se samo kako je prošla sezona izgledala za Dinamo, pa kako je na kraju priča završila. Svi bi u Hrvatskoj, bez obzira klubaške pretenzije, trebali navijati za Dinamo u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne samo zbog koeficijenta i novca koji kapnu i njima u blagajnu, nego i zbog toga što, jednom kad Plavi završe svoj nastup u Ligi prvaka, s ovakvom igrom, kvalitetom rostera kojeg momčad posjeduje, Dinamo će prebaciti u višu brzinu u SuperSport HNL-u i zaigrati onako kako već godinama zna - pobjednički nogomet.

Barem bi trebao. Navijačko-nogometni Zagreb nikad ne tvrdi da će se nešto sto posto dogoditi kao neki jer takva bahatost ne stanuje podno Sljemena, niti se u Zagrebu slavi titula unaprijed, ali prema viđenom u Salzburgu i protiv Monaca u Zagrebu, dakle u posljednja dva nastupa u elitnoj Ligi prvaka, to je vrlo lako moguće...

I za kraj, referirat ćemo se na pjesmu Bad Blue Boysa koja jako dobro dočarava prošlu sezonu.

Inače, pjesma se pjeva na stihove bezvremenskog slavonskog hita, svima srcu dragom - Neka sam isti k'o stari moj. Mogu je pjevušiti i rivali, petak je, dan za veselje, opuštanje i pjesma lagano ulazi u uho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki su rekli padamo, slavili naslov prerano, al' sve se brzo okrenulo, Dinamo Zagreb opet šampion".

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Net.hr-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Nikola Pokrivač u podcastu Net.hr-a kod Silvija Maksana: 'Ne znam smijem li to govoriti. Trebao sam ići u Hajduk, ali srećom otišao sam u Dinamo'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo