BIJELI U AKCIJI /

Gattuso u elementu: 'Brijanje brade? Bit će šok. Nadam se da će zapaliti stadion'

Image
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Poseban trenutak za sve navijače Hajduka

25.10.2024.
12:57
Zvonimir Barisin/PIXSELL
VOYO logo

Trener Hajduka Gennaro Gattuso najavio je utakmicu protiv Lokomotive u 11. kolu SHNL-a koja se igra u subotu na Poljudu.

Image
OVO ĆE ODJEKNUTI /

Rakitić otkrio planove s Hajdukom: 'Daj Bože da bude i više od samo godinu dana'

Image
OVO ĆE ODJEKNUTI /

Rakitić otkrio planove s Hajdukom: 'Daj Bože da bude i više od samo godinu dana'

Bijeli u tu utakmicu ulaze kao prvoplasirana ekipa na tablici s 24 boda, dok je Lokomotiva osma s devet bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku se osvrnuo na svoje sudjelovanje u humanitarnoj akciji i najavi da će obrijati bradu ako se skupi 10 tisuća eura.

"Odmah sam pristao kad sam vidio da su prošle godine uspjeli donirati 100 tisuća eura splitskoj bolnici i najpotrebitijima. Bit će mi to šokantno jer nisam obrijao bradu 20 godina, ali drago mi je da mogu pomoći. U akciju su se uključili i ljudi iz stožera", rekao je pa se osvrnuo na utakmicu protiv Lokosa u kojoj bi mogao oboriti rekord od 12 utakmica bez poraza:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo misliti na rekorde. Uvjerili smo se da je svaka utakmica teška, vidjeli smo prvih 25 minuta u Koprivnici koliko je svaka utakmica teška. Svaka se treba spremiti dobro, trebamo trenirati i ići dalje. Biti spremni na svaku utakmicu i ne misliti na nikakve rekorde. Trebamo biti spremni mentalno, taktički i fizički. Sutra nas očekuje teška utakmica, možemo ju usporediti s Belupom. Ekipa Lokomotiva je broj jedan u ligi po pitanju presinga i izlasku iz obrane. Brzo izlaze, brzo se razvijaju, mladi su i trče. Trebam spremiti utakmicu u obje faze, i kad imamo i kad nemamo loptu. Moramo biti spremni, utakmica neće biti šetnjica."

'Ako netko to želi narušiti, onda postajem beštija'

"Moramo igrati naš nogomet, s našim mentalitetom. Moramo biti pravi. Dodatna motivacija je 74. rođendan Torcide. Nadam se da će oni zapaliti stadion, ali mi moramo biti pravi da bi nas navijači nosili svojim glasnicama", poručio je Gattuso koji ne pridaje veliku važnost situaciji na tablici:

"Četiri boda se ne osjećaju, mi mislimo samo na nas. Glavno pitanje je uvijek kako pripremiti iduću utakmicu. Ne smijemo ponoviti grešku prošle sezone kada smo se prerano radovali. Ovdje mi je glavni cilj bio svlačionicu pretvoriti u obitelj. Obitelj ima dobre i loše trenutke, ali okupio sam igrače oko treninga, discipline i poštovanja.  Ako netko to želi narušiti, onda postajem beštija. Ako netko od igrača želi narušiti odnose u svlačionici, za njega više kod mene nema mjesta. Kada dođe vrijeme da izgubimo utakmicu, stisnut ćemo ruku protivniku, okrenuti se i krenuti dalje.Želim pohvaliti cijelu ekipu. Četiri mjeseca sam ovdje i ekipa je na visokoj razini. Doživio sdam veliku profesionalnost. Imamo 31 igrača na trenignu, nekad neko pogriješi, ali preuzme odgovornost i nastavi dalje. Oni žive ovaj klub na terenu i van terena. Jako sam sretan zbog toga i mogu nastaviti dalje."

Osvrnuo se i na reakciju Dajakua u Koprivnici, koji je bijesno reagirao nakon zamjene i zbog toga je kažnjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Leon je imao problem sam sa sobom, a ne zato što sam ga izvadio. Bio je svjestan svojih pogrešaka. Rekao sam mu, Leone nemoj se ubiti sam. Popričali smo na večeri nakon utakmice. U  utorak smo se opet našli i ispričao se cijeloj ekipi, platio je večeru i idemo dalje. Rekao sam svim igračima da kada imaju problem sa mnom, dođu, pokucaju na vrata i pričaju. Sam sam bio igrač i kucao sam trenerima na vrata. Leonu sam rekao da je ovo prvi i zadnji put da želim vidjeti ovakvo ponašanje", izjavio je.

Image
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Na kraju je odgovorio i na pitanje hoće li Nikola Kalinić stati na gol protiv Lokomotive:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidjet ćemo sutra tko će biti golman. Garantiram da će Lovre biti prvi golman u Kupu. Svi koji ne igraju moraju biti nezadovoljni, ako sjede na klupi i smješkaju se, trebaju promijeniti posao, nogomet onda nije za njih. Želim osobe ljutitih faca. Želim da oni na klupi treniraju na tisuću posto i žele čim prije u igru. Istina je samo jedna, prije početka Kup dao sam Lovri priliku da brani i u prvenstvu. Ne jer sam imao nešto protiv Lučića, nego da Lovru u Kupu ne bacim nespremnog u vatru. Lovre je pravi profesionalac, osobno mu moram zahvaliti kao trener za podršku koju mi daje."

POGLEDAJTE VIDEO: Može li Dinamo uistinu proći gigantsku skupinu Lige prvaka? Bjelica: 'Nije nemoguće!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo