NAJBOLJI STRIJELAC HNL-a PRIJETI HAJDUKU: / 'U Rijeci sam pronašao sretnu luku. Više me od statistike veseli druga činjenica'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Heber je najbolji strijelac lige, a sada prijeti splitskoj momčadi u dalmatinskom derbiju.

26.3.2018.
12:56
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Prošlogodišnje pojačanje Rijeke, Brazilac Heber došao je na Kvarner iz Slaven Belupa i opravdao povjerenje trenera Matjaža Keka. Sjajni napadač trenutačno je prvi strijelac lige, a svoj niz želi nastaviti za vikend kada Riječani dolaze u Split na gostovanje kod Hajduka. Pauzirao je dugo zbog ozljede lista, ali sada se vratio i spreman je pomoći momčadi.

"Nisam bio nervozan dok sam bio ozlijeđen"

RIJEKA PREGAZILA INTER U ZAPREŠIĆU: Pavičić i Heber zabili golove u razmaku od 60 sekundi, Acosty stavio točku na ‘i’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da nije bilo ozljede mogao sam pomoći ekipi. Promijenilo se pola momčadi, normalno je da nam treba vremena za individualni napredak u službi kolektiva. Usvajanje zahtjeva trenera ponekad nije tako jednostavno... Pokazali smo, međutim, da Rijeka igra opet nogomet. Ne, nisam bio nervozan, dok sam bio ozlijeđen. Naoružao sam se strpljenjem, svjestan da se mogu vratiti samo radom", rekao je Heber u razgovoru za Novi list.

Trenutačno ima 15 golova, tri više od drugog strijelca lige Dinamovog El Arabija Soudanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko od nas nije ispred momčadi"

"U današnjem nogometu napadači nemaju puno vremena. Moraš biti kobra kaznenog prostora. Brz u realizaciji, ako zažmiriš ode lopte. Guste su obrane, prostora je sve manje. Utoliko je slađe zabiti. Više od statistike veseli me činjenica da sam pomogao ekipi na putu do cilja. Nitko od nas nije ispred momčadi, a momčad ne smije ovisiti o jednom igraču. U tome je snaga ove momčadi, igrača koji žele raditi i napredovati. Individualno i kolektivno. U Rijeci sam našao svoju sretnu luku", rekao je Brazilac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka protiv Hajduka u subotu u sklopu 27. kola igra dalmatinski derbi, a trenutačno je na ljestvici treća s 50 bodova, ima bod manje od splitske momčadi.

"Pobijediti je najvažnije. Svakog suparnika. Ne smijemo razmišljati o Dinamu i Hajduku, naporno radimo iz dana u dan, i koncentrirani smo samo na svoju igru. Nas će se puno toga pitati i na Poljudu. Svaka čast Hajduku, ali ova Rijeka danas uživa u nogometu. Zajedno s navijačima", zaključio je Heber za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo