LIGA NACIJA /

Luka protiv Škotske u situaciji koja mu se nije dogodila više od 10 godina: 'Bit će teško, ali vjerujem u pobjedu'

Hrvatska večeras od 18.00 na Maksimiru igra 3. kolo Lige nacija. Suparnik Vatrenima je Škotska

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

12.10.2024.
7:50
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 18.00 na Maksimiru igra 3. kolo Lige nacija. Suparnik Vatrenima je Škotska, trkačka momčad koja je u Zagreb doputovala s nizom od 6 susreta bez pobjede. Škoti nisu trenirali u Zagrebu.

Image
ODABRANIH 11 /

Dalić zapravo nema puno dilema: Je li ovo sastav za utakmicu protiv Škotske?

Image
ODABRANIH 11 /

Dalić zapravo nema puno dilema: Je li ovo sastav za utakmicu protiv Škotske?

Ne propustite utakmice hrvatske reprezentacije u Ligi nacija uživo na Voyo, na kanalu Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji trening su odradili u Glasgowu, a u petak poslijepodne su doputovali u hrvatsku metropolu.

Škotska je u prva dva nastupa u Ligi nacija upisala dva poraza, no i protiv Poljaka i protiv Portugalaca pokleknula je u završnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom kolu je u Glasgowu izgubila od Poljske sa 2-3, a pobjednički pogodak za goste zabio je Nicola Zalewski u sedmoj minuti sudačke nadoknade. U Portugalu su izgubili sa 1-2, a pobjedu domaćinima donio je Cristiano Ronaldo u 88. minuti.

Situacija u Hrvatskoj je nešto bolja, ali neće nastupiti Mateo Kovačić. Kapetan Vatrenih Luka Modrić tako je došao u neobičnu situaciju, ali svi smo ovako nešto - kad-tad, mogli očekivati. Danas će naš kapetan biti bez pomoći trojice kolega iz veznog reda s kojima je godinama surađivao. Marcela Brozovića, Matea i Ivana Rakitića.

Veliki kvartet veznog reda Hrvatske više nema, a Modrić će imati nove "partnere u zločinu". Prije svega, Petra Sučića koji će uletjeti umjesto Kovačića, a tu će biti i Mario Pašalić. Na bokovima se očekuju Ivan Perišić i Borna Sosa. "Perija" bi se trebao žrtvovati i krenuti na desnoj, a Sosa na lijevoj strani...

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Otkako je Zlatko Dalić u listopadu 2017. postao izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Modrić u samo jednoj utakmici na kojoj je nastupio nije pokraj sebe imao Rakitića, Brozovića ili Kovačića u veznoj liniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je to u Turskoj 11. studenoga 2020. kad je prijateljska utakmica završila 3:3. Modrić je ušao u igru u 77. minuti, dok su Brozović i Kovačić ostali na klupi.

Posljednji put Modrić je u udarnih 11 Hrvatske bez barem jednog od njih trojice krenuo još 14. listopada 2020. godine, kada je u Zagreb u Ligi nacija stigla Francuska. Uz Modrića je u veznoj defenzivi tada krenuo Milan Badelj, u ofenzivnoj trojci bili su Mario Pašalić, Nikola Vlašić i Ivan Perišić, dok je centarfora igrao Bruno Petković. Kova je tada ušao u 46. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, nastup protiv Škota Modriću će biti 181. za reprezentaciju...

Josip Tadić, napadač NK Jarun, bivši nogometaš Osijeka, Bayera iz Leverkusena, Dinama, Grenoblea, Armenije, Rijeke, Slaven Belupa, među brojnim klubovima za koje je tijekom karijere nastupao, gostovao je u podcastu Net.hr-a i najavio današnju utakmicu u Ligi nacija.

"Škoti nam ne leže i nama je na njihovom terenu teško, čvrsta su momčad, trkačka, dosta skaču, dosta centaršuteva. Bit će teško, ali vjerujem u našu reprezentaciju i dobar rezultat, Hrvatska ima toliku kvalitetu, pokazali su to puno puno puta, tako da vjerujem u pobjedu Hrvatske", rekao nam je Josip Tadić.

Blok podcasta o Vatrenima, Škotskoj i Poljskoj u Ligi nacija, možete pogledati pred kraj našeg razgovora s Josipom Tadićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Nikola Pokrivač, najbolji prijatelj Josipa Tadića, gostovao je u podcastu Net.hr-a: 'Ne znam smijem li to govoriti. Trebao sam ići u Hajduk, ali srećom otišao sam u Dinamo'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo