[VIDEO] LUDNICA U LIGI PRVAKA: / Chelsea ispustio prvo mjesto, Atletico ostao bez osmine finala, Juventus se izvukao

Image
Foto: AFP

Plasman u osminu finala Lige prvaka iz skupina A, C i D izborili su Manchester United, Basel, Roma, Chelsea, Barcelona i Juventus.

5.12.2017.
22:58
AFP
VOYO logo

Nogometaši Juventusa izvukli su se iz neugodne situacije i osigurali plasman u osminu finala Lige prvaka. Juventus je uoči posljednjeg kola u skupini D imao samo bod više od trećeplasiranog Sportinga i teško gostovanje kod Olympiakosa pred sobom. Na koncu je Stara dama došla do pobjede 2-0 pogocima Juana Cuadrada u 15. i Federica Bernardeschija u 90. minuti, ali čak i da nije slavio, Juventus bi prošao dalje.

BAYERN NIJE USPIO KREIRATI ČUDO: Bavarski gigant i PSG odigrali fantastičnu utakmicu u Münchenu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić na klupi, Rakitić igrao

Barcelona je, naime, pred svojim navijačima svladala Sporting s 2-0, a strijelci su bili Paco Alcacer u 59. minuti te bivši član katalonske momčadi Jeremy Mathieu koji je zabio autogol u 90. minuti. Naš Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu za Barcelonu, dok Mario Mandžukić nije igrao za Juventus u Grčkoj. Lionel Messi je u ovoj utakmici upisao 121. nastup u Ligi prvaka čime je na vrhu vječne ljestvice među Južnoamerikancima skinuo Roberta Carlosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruki finalist iz posljednje četiri sezone, madridski Atletico, završio je nastup u Ligi prvaka i seli se u Europsku ligu. Madriđani su u posljednjem kolu odigrali 1-1 na gostovanju kod Chelseaja u Londonu te završili natjecanje na trećem mjestu u skupini C. Saul Niguez je doveo goste u vodstvo u 56. minuti, a konačnih je 1-1 u 75. minuti autogolom postavio Stefan Savić. Šime Vrsaljko nije nastupio za goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleskog je prvaka ovaj remi skupo stajao jer je u drugoj utakmici Roma svladala Qarabag s 1-0 pogotkom Diega Perottija te preuzela prvo mjesto u skupini.

Preokret Manchester Uniteda

U skupini A dalje idu Manchester United i Basel, dok se u Europsku ligu seli CSKA. United je na Old Traffordu pobijedio CSKA s 2-1 premda je gubio na poluvremenu, dok je Basel slavio u Lisabonu protiv Benfice 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CSKA je u Manchesteru poveo 1-0 golom Vitinha u posljednjim trenucima prvog dijela, no Crveni vragovi su u nastavku u razmaku od dvije minute okrenuli rezultat. Izjednačio je Romelu Lukaku u 65. minuti, a minutu kasnije domaćine je u prednost doveo Marcus Rashford. Unitedu je ovo bila 40. uzastopna domaća utakmica bez poraza, računajući sva natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu u skupini Basel je u Lisabonu pobijedio Benficu s 2-0, a portugalskom velikanu je to bio čak šesti poraz u skupini. Pobjedu gostima donijeli su Mohamed Elyounoussi (5) i Dimitri Oberlin (65).


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo