KRALJEVI PREKINULI PROKLETSTVO: / Real ovo u Italiji nije napravio dulje od deset godina

Image

Nogometaši Real Madrida i Wolfsburga napravili su velik posao u prvim utakmicama osmine finala Lige prvaka nakon što su na gostovanjima slavili protiv svojih suparnika.

17.2.2016.
23:06
VOYO logo

Unatoč pozitivnom ishodu utakmice na Ghelamco Areni, njemačka momčad može i žaliti budući da je do 80. minute ogleda imala prednost od tri pogotka nakon što su precizni bili dvostruki strijelac Draxler i Kruse. Golovima Kumsa i Coulibalyja belgijska je momčad, ipak, zadržala nadu u prolazak dalje.

https://vid.me/j1ww

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje uzvratne utakmice igraju se 8. ožujka, a evo što su Real i njegovi pojedinci napravili na Olimpijskom stadionu u Rimu.

https://vid.me/ewRN

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo su čekali na ovu pobjedu

Real Madrid je posljednji puta u Italiji slavio u prosincu 2004. godine, a suparnik im je i u tom ogledu bila Roma. Završilo je 3-0. Baš ta talijanska momčad im je i omiljen protivnik u gostujućim utakmicama u Ligi prvaka. Svladali su je četiri puta. U posljednjih osam nastupa u Italiji Real je upisao po četiri podjele bodova i poraza.

Hrvati

Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu za madridski klub, a Mateo Kovačić ušao u igru u 64. minuti zamijenivši na travnjaku Isca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cristiano Ronaldo

Zabio je sjajan gol kojem je prethodila ista takva varka suparnika i stigao do brojke od 50 postignutih pogodaka u ovom natjecanju u posljednje četiri sezone. Apsolutno nitko nije niti blizu takvog ostvarenja. Također, bila mu je ovo 60. utakmica Lige prvaka u kojoj se upisao među strijelce, pa je time dodatno povećao prednost pred pratnjom u ovoj statističkoj koloni. Slijede ga Raul (56 utakmica u kojima je zabio) i Lionel Messi (50).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice Lige prvaka Portugalca očito inspiriraju. Za posljednjih šest golova u njima trebalo mu je samo osam udaraca prema suparničkim vratima.

Karim Benzema

Što se ove utakmice tiče, Ronaldo i Karim Benzema uputili su 12 pokušaja prema Rominim vratima, odnosno jednog više u odnosu na cijelu suparničku momčad. Jedan Ronaldov je zatresao mrežu, oni francuskog napadača nisu. To znači da je Benzema i dalje na samo jednom golu iz posljednjih sedam utakmica nokaut faze ovog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Keylor Navas

Njegov učinak u Ligi prvaka izgleda ovako - odigrao je sedam utakmica i u svih sedam mrežu zadržao netaknutom. Obranio je ukupno 13 udaraca.

Jese

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabio je za 2:0 i tako postao ukupno 68. različiti igrač Real Madrida koji je pogađao u utakmicama prestižnog europskog nogometnog natjecanja. Samo je Barcelona 'raznolikija', u njenom dresu suparnike su kažnjavala 72 igrača.

Bio mu je ovo prvi gol u natjecanju u 12. utakmici za Real Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo