NIKO KOVAČ SLUŽBENO IMA NOVI POSAO: / Stigla potvrda, hrvatski stručnjak preuzeo jedan od najslavnijih europskih klubova

Image
Foto: Profimedia

To je treći klub koji će 48-godišnji hrvatski stručnjak voditi kao glavni trener

19.7.2020.
20:07
Profimedia
VOYO logo

"Putevi nam se razdvajaju ranije od očekivanog, Robert je učinio svoje što je bilo moguće kako bi unaprijedio ekipu". Poručio je to u nedjelju poslijepodne potpredsjednik Monaca Oleg Petrov. Na taj se način oprostio od španjolskog stručnjaka Roberta Morena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga sigla je potvrda - NikoKovač novi je trener Monaca. Potpisao je trogodišnji ugovor s opcijom da ga produži. Klub je objavio da će bivši izbornik prvi trening s novom momčadi odraditi već u ponedjeljak.

"Izuzetno smo sretni što Niko Kovač dolazi u klub. U novoj sezoni otvara se novo poglavlje za AS Monaco, snaže sportske orijentacije usklađene s ciljevima kluba. Taj će smjer, kao trener, utjeloviti Niko Kovač. On je poznat po svom radu, dobrom radu s mladim igračima koji napreduju pod njegovim vodstvom i upravljanjem već potvrđenim igračima. Sposoban je ostvarivati dobre rezultate i uvjeren sam da će mu iskustvo i osobnost biti važno sredstvo u ostvarivanju zajedničkih ciljeva", rekao je Oleg Ivanov, dopredsjednik francuskog prvoligaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvat je bio bez posla od studenoga prošle godine, kad ga je na klupi muenchenskog Bayerna zamijenio njegov dotadašnji pomoćnik HansiFlick.

Ovo je treći klub koji će 48-godišnji hrvatski stručnjak voditi kao glavni trener. Nešto više od dvije sezone proveo je na klupi Eintrachta iz Frankfurta s kojim je osvojio njemački Kup i zaradio angažman u Bayernu. S Bavarcima je u sezoni 2018./19. osvojio dvostruku domaću krunu, kao i njemački Superkup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo