VELIKI DAN ZA HRVATSKI NOGOMET / Hajduk, Rijeka i Osijek igraju prve utakmice u Europi, sve ih možete pratiti u izravnom prijenosu

Image
Foto: PIXSELL

Tekstualne prijenose utakmica hrvatskih predstavnika u Konferencijskoj ligi pratite UŽIVO na portalu Net.hr

22.7.2021.
9:55
PIXSELL
VOYO logo

U četvrtak navečer tri hrvatska kluba, Hajduk, Rijeka i Osijek igraju prve ovosezonske utakmice u Europi. Naši klubovi natjecanje počinju u drugom pretkolu novonastale Konferencijske lige, a sve utakmice ćete moći gledati u izravnom televizijskom prijenosu. Moći ćete ih pratiti i u tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr.

Image
EUFORIJA U SPLITU, HAJDUK SANJA NEŠTO VELIKO /

'Kada će se uključiti u borbu za titulu, ako ne sada? Bit će neizvjesno, kao nekada davno...'

Image
EUFORIJA U SPLITU, HAJDUK SANJA NEŠTO VELIKO /

'Kada će se uključiti u borbu za titulu, ako ne sada? Bit će neizvjesno, kao nekada davno...'

Prvi u četvrtak igraju nogometaši Rijeke koje u 19 sati očekuje dvoboj s malteškom Gzirom. Predstavnik Malte dobro je poznat hrvatskoj javnpsti jer je prije dvije godine izbacio Hajduk iz Europa lige, a Riječanima neće nimalo biti lako igrati na njihovu terenu i to iz nekoliko specifičnih i neizbježnih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, na Malti se očekuju nesnosne vrućine, od oko 33 stupnjeva Celzijeva, ali niti to nije najgore jer tamošnje lokale vlasti izdale su upozorenja zbog onečišćenja zraka, odnosno, savjetuju da se ljudi ne zadržavaju dugo vani zbog loše kvalitete zraka.

Trener Rijeke, međutim, ne želi nikakve alibije. "O tome nam je najbolje uopće ne razmišljati jer onda ćemo otići u zonu alibija. Vrućina ili svježina, prirodna ili umjetna trava kao podloga, početak u 19 ili 20 sati. Nema alibija. Rijeka mora proći Gziru i to je to", rekao je trener Rijeke Goran Tomić u najavi ovog dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu Rijeka - Gzira prenosi HNTV.

'Ludnica' na Poljudu

Dva sata kasnije počinje utakmica splitskog Hajduka protiv kazahtanskog Tobola na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stadionu u Splitu Hajduk bi trebao imati veliku podršku svojih navijača, očekuje se da će ih biti oko 10 tisuća na tribinama Poljuda.

Uoči susreta trener Hajduka Jens Gustafsson otkrio je kako nije nemoguće da novopridošli Filip Krovinović, najveće pojačanje u ovom prijelaznom roku zaigra već u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tek je došao u ponedjeljak. Imamo još jedan trening večeras i procijenit ćemo u kakvom je stanju", rekao je na konferenciji za medije Gustafsson pa dodao:

"Ne mislim da smo favoriti. Trebamo nastaviti rasti kao momčadi i graditi samopouzdanje. Trebamo učiniti sve što možemo kako bismo prošli. Nebitno je jesmo li favoriti ili ne."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak navijača

Osvrnuo se i na povratak navijača na Poljud.

"Na to gledamo isključivo kao na pozitivnu stvar. Trebamo navijače da bismo bili uspješni u Europi i trebamo da Poljud 'ključa", rekao je, između ostalog, novi trener Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj Hajduka i Tobola možete gledati na kanalu Arenasport 1 te na Hajduk Digital TV-u.

Bjelica zna gdje dolazi

U isto vrijeme kao utakmica Hajduka (21 sat) počinje i susret Osijeka s poljskim Pogonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogon nije nepoznanica za Osijek, dobro ih je upoznao Nenad Bjelica dok je bio trener Lecha, a dobro ih poznaje i Damjan Bohar koji je igrao u poljskoj Ekstraklasi.

"Kako ne vrijedi pravilo gola u gostima, nije bitno koliko ćemo pogodaka zabiti u četvrtak. Želimo odigrati najbolju moguću utakmicu. Nismo u prošlom susretu imali Kleinheislera Škorića, ali oni će biti spremni za sutra. Igor Silva nije stigao, a on je jako bitan igrač za nas. Imamo igrače koji ga mogu zamijeniti, a to su Mato Miloš i Alen Grgić“, rekao je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu Osijeka s Pogonom prenosi HNTV.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo