EUFORIJA U SPLITU, HAJDUK SANJA NEŠTO VELIKO / 'Kada će se uključiti u borbu za titulu, ako ne sada? Bit će neizvjesno, kao nekada davno...'

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

O Hajduku u novoj sezoni razgovarali smo s legendom Bijelih Zoranom Vulićem

21.7.2021.
13:21
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Splitski Hajduk pojačao je svoju ekipu ovoga ljeta i s velikim ambicijama ulazi u novu sezonu.

Image
STIGLA POTVRDA S POLJUDA /

Filip Krovinović novi je igrač Hajduka, navijači u transu, pogledajte kako su ga predstavili: 'Cilo jutro smo čekali ovaj video'

Image
STIGLA POTVRDA S POLJUDA /

Filip Krovinović novi je igrač Hajduka, navijači u transu, pogledajte kako su ga predstavili: 'Cilo jutro smo čekali ovaj video'

Bijeli su ovoga ljeta u svoje redove doveli mađarskog reprezentativca Gerga Lovrencsicsa, slovenskog napadača Jana Mlakara i sjajnog hrvatskog veznjaka Filipa Krovinovića te su u svojim redovima uspjeli zadržati dvije najveće zvijezde, napadača Marka Livaju i vratara Lovru Kalinića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog tih transfera navijači Hajduka su u euforiji i nadaju se kako će ove sezone, nakon dugih 16 godina ponovno osvojiti prvenstvo i prekinuti dominaciju najvećih rivala, zagrebačkog Dinama.

O Hajduku u sljedećoj sezoni razgovarali smo s legendarnim igračem i bivšim trenerom Bijelih Zoranom Vulićem koji nam jer rekao što očekuje od svojeg bivšeg kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Marko Jurinec

Zoran Vulić promatra zbivanja na travnjaku

"Očekujem puno bolji i kvalitetniji Hajduk nego u prošloj sezoni. Došli su novi igrači, dobili smo dvojicu igrača koji su igrali englesku ligu, to nije mala stvar. Došao je standardni mađarski reprezentativac... Ostali su Kalinić i Livaja i to je veliki plus za Hajduk. Hajduk je u ovom prijelaznom roku napravio jako dobar posao, ali to ništa ne znači ako se ta kvaliteta ne pretoči na terenu. Moraju se uigrati, nije to lagano i ne dolazi preko noći, ali mislim da je Hajduk u dovođenju igrača napravio veliki pomak u odnosu na prijašnje godine", prokomentirao je Vulić.

Bijeli vrebaju priliku

Bivši trener Bijelih potom je rekao kako smatra da će se Hajduk u sljedećoj sezoni boriti za sam vrh HNL-a:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte, ne znam kada će se uključiti u borbu za titulu, ako ne sada. Hajduk je napravio konkurentnu momčad, Dinamo je u prednosti zbog uigranosti, što mu je ostala momčad na okupu. Mislim da Hajduk uz Osijek mora vrebati priliku ako Dinamo kiksa ili dugo igra u Europi, da se uključi u borbu za naslov prvaka."

Bod na otvaranju

Hajduk nije idealno započeo novu sezonu u HNL-u, otvorio ju je remijem s Lokomotivom (2:2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve te prve utakmice su jako neizvjesne, bez obzira protiv koga igrate. Vidjeli smo to i na Dinamu. Mislim da to nije bio stopostotni kiks, ali recimo 50 posto, iako ne smijemo podcijeniti Lokomotivu koja je mlada i poletna momčad s novim trenerom i normalno je kada dođe Hajduk da dajete, ne 100, nego nekad i 110 posto. Ne bih rekao da je to bio značajan kiks, prvenstvo je tek počelo i igrat će se puno kola."

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Hajduk - Lokomotiva

"Hajduk mora sakupljati bodove, ne smiju gubiti utakmice. Bolji je bod nego da su izgubili, prema tome to nije nikakva tragedija. Prvenstvo je tek počelo i Hajduk ima jednu lijepu budućnost. Još jednom govorim, Hajduk se pojačao, ali sve to mora pokazati na terenu", rekao nam je Vulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNL najvažniji

Potom se osvrnuo na nastup Hajduka u Europi, u Konferencijskoj ligi, gdje ga u četvrtak očekuje prvi susret s kazahstanskim Tobolom.

"Mislim da Hajduku treba prioritet biti sve, ali mislim da je prvenstvo najvažnije. Doveli su dobra pojačanja i snažniji su. Europa je dobrodošla, ali mislim da je Hajduku u ovom trenutku važnije prvenstvo važnije, iako Europa donosi pare. Hajduk je napravio dobru momčad i mislim da će ove sezone morati napasti prvo mjesto u HNL-u", smatra Vulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo nije sprint, ovo je maraton'

Za kraj se Vulić osvrnuo na novog trenera Hajduka, koji je klupu preuzeo ovoga ljeta, Šveđanina Jensa Gustafssona.

"Postoji povijest i ona govori da je Hajduk najbolje igrao i osvajao prvenstva s domaćim trenerom, ali na to ne treba tako gledati. Isto kako se Gustafsona ne treba gledati samo kroz utakmicu s Lokomotivom. Ovo nije sprint, ovo je maraton i pustimo čovjeka da radi i napravi jedan dobar 'miks', jednu dobru atmosferu. Meni ne smeta što je stranac, nije važno tko je trener, bitno je da Hajduk igra dobro, da je pri vrhu i da osvaja HNL. Mislim da je vrijeme da se to dogodi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će teško jer su tu Dinamo koji ima iza sebe fantastičnu sezonu, Osijek koji radi u tišini, za razliku od Hajduka. Uvijek kada se radi o Hajduku to su nekakve 'bombe', a kada je riječ o Osijeku ili Rijeci, sve se radi u tišini i drugačije. Prema tome, ne smiju se otpisati ni Osijek, ni Rijeka. HNL se digao, popravio se i kvalitetan je, svatko svakoga može pobijediti. Očekuje nas zanimljivo prvenstvo , to neće biti prvenstvo u kojemu će se Dinamo odlijepiti i onda igrati 'laganini'. Bit će neizvjesno prvenstvo, kakvo je bilo prijašnjih godina, nekada davno...", zaključio je Vulić.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo