Liga prvaka / Kalinić bolji od Subašića u Ligi prvaka, Ćorlukin Lokomotiv svladao Galatasaraya

Image
Foto: AP Images

Nikola Kalinić je za Atletico nastupio od 62. minute, dok Danijel Subašić nije branio za Monaco

28.11.2018.
21:20
AP Images
VOYO logo

Nogometaši Atletico Madrida osigurali su plasman u osminu finala Lige prvaka nakon što su u susretu petog kola A skupine pobijedili Monaco sa 2:0.

Atletico je rutinski stigao do pobjede protiv posrnulog francuskog prvoligaša kojem je ove sezone glavni zadatak kako se spasiti od ispadanja u drugu ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thierry Henry je i prije utakmice potpisao predaju uvrstivši u sastav četiri 'klinca', a u nastavku susreta u 'vatru' je gurnuo još dvojicu pri čemu su Han-Noah Massengo (17) i Benoit Badiashile (17) postali prvi igrači koji su rođeni u 21. stoljeću, a zaigrali su od prve minute u nekoj utakmici Lige prvaka.

Atletico je poveo već nakon minutu i 32 sekunde utakmice, više sretno nego spretno. Pucao je Koke, a lopta je pogodila Badiashilea i promijenila smjer prevarivši Diega Benaglija. U 24. minuti na 2-0 je povisio Antoine Griezmann. Monaco je mogao smanjiti u 81. minuti, no Radamel Falcao je propustio realizirati kazneni udarac. Kolumbijski napadač je promašio cijela vrata svog bivšeg kluba u kojem je proveo dvije godine. Kazneni udarac je skrivio Stefan Savić igrajući rukom u kaznenom prostoru zaradivši pritom drugi žuti karton pa je Atletico završio utakmicu s igračem manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Kalinić je za Atletico nastupio od 62. minute, dok Danijel Subašić nije branio za goste. U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Borussija Dortmund i Club Brugge.

Na ljestvici vodi Atletico Madrid sa 12 bodova, Borussija ima devet bodova, Club Brugge četiri, a Monaco jedan bod,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju skupine D Lokomotiv je u Moskvi pobijedio Galatasaray sa 2-0 i ostao u igri za plasman u Europsku ligu. Turci su tražili pobjedu koja bi ih ostavila u igri za jednu od prve dvije pozicije, no sada će morati spašavati treće mjesto.

Domaćin je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela preko Grzegorza Krychowiaka. Jefferson Farfan je poslao loptu koju je primio poljski veznjak i odmah pucao. Lopta je okrznula Ryan Donka i zavarala Fernanda Musleru. Ruski sastav je u 55. minuti zabio i drugi gol, a strijelac je nakon lijepe akcije bio Vladislav Ignatjev. Vedran Ćorluka je odigrao cijeli susretu za ruski sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu sastaju se Porto i Schalke koji su rezultatom iz Moskve prošli dalje, a sada im preostaje borba za 'jedinicu'.

Na ljestvici vodi Porto sa 10 bodova, Schalke ima osam bodova, Galatasaray četiri, Lokomotiv tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo