KAKO ĆE IZGLEDATI DALIĆEVA HRVATSKA ZA SVJETSKO PRVENSTVO? /

Počinje velika borba za samo 23 mjesta u avionu

Image
Foto: AFP

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić za nekoliko će se mjeseci naći pred slatkim brigama. Na Svjetsko prvenstvo u Rusiju može povesti 23 igrača, a kandidata je daleko više.

13.11.2017.
16:15
AFP
VOYO logo

Hrvatska je kroz dvije utakmice dodatnih kvalifikacija protiv Grčke uspjela izboriti mjesto među reprezentacijama koje će sljedeće godine od 14. lipnja do 15. srpnja biti u utrci za svjetski naslov. Znak je to i za početak borbe za dresove jer mjesta u momčadi koja će putovati u Rusiju ima samo za 23 sretnika.

Image
ZORAN ZEKIĆ ZA NET.HR: /

'Oduševljava me kada igrači Intera i Reala kažu da im je trener otkrio gdje moraju stajati, to je 'revolucija'

Image
ZORAN ZEKIĆ ZA NET.HR: /

'Oduševljava me kada igrači Intera i Reala kažu da im je trener otkrio gdje moraju stajati, to je 'revolucija'

Gužva na lijevom boku

Naravno, kostur momčad je poznat i za velik dio igrača već sada možemo sa sigurnošću reći da će se naći na popisu ako ne budu imali problema s ozljedama. Nekoliko je, mjesta, međutim još uvijek otvoreno, a tko će ih popuniti, odlučit će forma pojedinaca u preostalom dijelu sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su u pitanju vratari, tu nikakvih dvojbi ne bi trebalo biti. Još kod Ante Čačića su golmanski trojac činili Danijel Subašić, Lovre Kalinić i Dominik Livaković, a Dalić tu ništa nije mijenjao. Ne bude li ozljeda, za očekivati je upravo ovu trojicu u Rusiji.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Obrana je već druga stvar i tu postoje određeni upitnici. Od stopera nimalo dvojbeni ne bi trebali biti Domagoj Vida, Dejan Lovren i oporavljeni Vedran Ćorluka pa ni Matej Mitrović koji je imao značajnu ulogu u ovim kvalifikacijama. Kod njega bi eventualni problem mogla predstavljati činjenica da u Beşiktaşu gotovo uopće ne igra. Za moguće peto mjesto među stoperima borba će se voditi između Hajdukova kapetana Zorana Nižića i mladog Duje Ćaleta-Cara koji se povremeno već nalazio u krugu seniorskih reprezentativaca, a svoju bi priliku mogao dočekati i talentirani dinamovac Filip Benković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Siguran na desnom boku je Šime Vrsaljko, a alternativa bi mu mogao biti Tin Jedvaj koji zbog ozljede ove sezone nema još nijedan nastup. Na lijevom boku je konkurencija veća - siguran bi trebao biti povratnik Ivan Strinić, a za drugo mjesto će se voditi borba između Čačićeva miljenika Josipa Pivarića, pa Marina Leovca koji je također bio u kadru za dvoboje protiv Grčke, zatim Osječanina Borne Barišića koji igra odlično ove sezone te Antonija Milića koji je dobio pretpoziv za Grčku.

Mandžukić, Kalinić i Kramarić sigurni u napadu

Neupitni su u veznom redu Luka Modrić, Ivan Rakitić, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić, a dobre izglede imaju i Filip Bradarić i Mario Pašalić koji su u posljednje vrijeme bili redovito u krugu reprezentativaca. Dalić je pokazao da iznimno cijeni mladog Nikolu Vlašića, ali treba vidjeti kakav će biti njegov status u Evertonu nakon smjene Ronalda Koemana. Isto se odnosi i na Marka Roga koji nema veliku minutažu u Napoliju pa i na pomalo zaboravljenog Franka Andrijaševića, lani najboljeg igrača Rijeke, kojem trenutačno ne cvjetaju ruže u Gentu. Pozivu se nadaju i vječni talenti Alen Halilović i Ante Ćorić koji će u nastavku sezone morati itekako 'zapeti' da bi se ponovno našli na reprezentativnom popisu.

Od klasičnih krila za mjesto u avionu za Rusiju ne treba strahovati Ivan Perišić, pa ni Marko Pjaca pod uvjetom da uhvati formu nakon duge stanke zbog ozljede. Vlašić također može pokriti krilne pozicije, a tu je i povratnik Ante Rebić kojeg Dalić također iznimno cijeni. Eventualno bi iznenađenje mogao biti mlađahni Filip Brekalo koji igra standardno u njemačkom prvoligašu Stuttgartu.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hoće li na popisu biti mjesta za vječnog talenta Halilovića?

Mario Mandžukić, Nikola Kalinić i Andrej Kramarić su 'ziceri' kad je u pitanju napad, a prilici se sasvim sigurno nadaju i povremeni reprezentativci Duje Čop i Ivan Santini, možda i Marko Livaja koji igra solidnu u grčkom AEK-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, uz sve navedene, uvijek je moguće i još pokoje iznenađenje, nije isključeno da će netko iz drugog plana odraditi briljantno proljeće i nametnuti se Daliću.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući širi popis kandidata za Svjetsko prvenstvo:

VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)

OBRANA: Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dinamo Kijev), Matej Mitrović (Bešiktaš), Ivan Strinić (Napoli), Marin Leovac (PAOK), Zoran Nižić (Hajduk), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Antonio Milić (Oostende), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Duje Ćaleta-Car (RB Salzburg), Filip Benković (Dinamo), Borna Barišić (Osijek)

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Milan Badelj (Fiorentina), Marko Rog (Napoli), Filip Bradarić (Rijeka), Mario Pašalić (Spartak), Nikola Vlašić (Everton), Marcelo Brozović (Inter), Mateo Kovačić (Real Madrid), Franko Andrijašević (Gent), Ante Ćorić (Dinamo), Alen Halilović (Las Palmas)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPADAČI: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Eintracht), Marko Pjaca (Juventus), Duje Čop (Standard Liege), Ivan Santini (Caen), Marko Livaja (AEK), Josip Brekalo (Stuttgart)

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo