JOSE MOURINHO BOCNUO SUNARODNJAKA: / 'Cristiano Ronaldo nije najbolji Ronaldo'

Image
Foto: AFP, JAIME REINA

Za slavnog stručnjaka nema dvojbe tko je bolji.

3.5.2018.
13:10
AFP, JAIME REINA
VOYO logo

Portugalski nogometni trener Jose Mourinho tijekom karijere imao je čast voditi ponajbolje nogometaše svog a vremena. Među njima su i dvojica imenjaka. Brazilskog Ronalda dobro je upoznao u sezoni 1996.- 1997. dok je igrao za Barcelonu.

Mourinho je u to vrijeme bio pomoćnik velikom Bobbyju Robsonu. Cristiana Ronalda pak vodio je kao glavni trener Real Madrida od 2010. do 2013. I za njega nema dvojbe tko je bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ronaldo Nazario je najbolji Ronaldo ikad", rekao je Mourinho za potrebe dokumentarca o Robsonu.

Najbolja sezona

Slavni Englez doveo je Brazilca iz PSV-a za 13,2 milijuna funti 1996. godine, a ovaj je od tada tri puta bio proglašen nogometašem godine. Cristiano je pet puta osvojio prestižnu nagradu te se smatra jednim od najboljih u povijesti. Ipak, Mourinho je dao prednost Brazilcu, za kojeg smatra da je najbolju sezonu u karijeri odigrao u dresu Barcelone kada je zabio 47 pogodaka. Nakon toga prešao je u Inter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada poslije toga nije bio isti. To je bila njegova najbolja godina. Robson mu je bio poput oca. Savršeno je razumio Brazilca te mu je dao slobodu na terenu", rekao je Portugalac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je poručio kako se svog bivšeg šefa sjeti svakog dana.

"Osoba umre tek kada ovaj svijet napusti posljednja osoba koja ga voli", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo