JAVIO NAM SE JEDAN OD NAJBOLJIH TRENERA U HRVATSKOJ: / 'Skidam mu kapu zbog tog poteza, ali dvije jako bitne stvari moram napomenuti'

Image
Foto: pixell

Vatreni su odigrali fantastičnu utakmicu na krcatom Poljudu

11.10.2019.
11:46
pixell
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se pobjednički nakon četiri i pol godine na splitski Poljud, a u ozračju prepunog stadiona i 33 tisuće navijača izabranici ZlatkaDalića su svladali Mađarsku s uvjerljivih 3-0. Pogotke su za postigli LukaModrić (5) i BrunoPetković (24, 42). IvanPerišić je u 55. minuti promašio kazneni udarac, a Mađar LaszloKleinheisler je isključen u 57. minuti.

Image
PETK /

OVIĆ HIT U CIJELOJ EUROPI! O njemu već piše francuski L'Equipe - 'gleda li Manchester United ovog igrača'?

Image
PETK /

OVIĆ HIT U CIJELOJ EUROPI! O njemu već piše francuski L'Equipe - 'gleda li Manchester United ovog igrača'?

"Prije svega moram napomenuti dvije jako bitne stvari. To da je hrvatska reprezentacija uvjerljivo pobijedila u vrlo bitnoj utakmici i drugo da je sve proteklo u nekom normalnom ozračju. Najviše je skepse bilo oko toga. To su meni dvije najbitnije stvari kao sportskom djelatniku", prokomentirao je za Net.hr jedan od najboljih trenera u HNL-u SamirToplak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskoristili poklone

"Stvarno smo iskoristili sve poklone mađarske reprezentacije. Puno su nam dali već u startu utakmice i tako su nam pomogli da tu atmosferu okrenemo u pozitivu i da igrači imaju samopouzdanje. Mislim da smo rutinski odradili posao gdje je kvaliteta definitivno na našoj strani", dodao je trener zaprešičkog Intera.

"Brzo smo poveli i imali još puno dobrih situacija. Mađari su bili potpuno bezopasni. Jednostavno smo imali totalnu kontrolu utakmice, baš onako kako bi trebala prava ekipa izgledati i s obzirom na to da nas za par dana čeka nova utakmica izuzetno je dobro je da smo sačuvali energiju. Baš ono što smo trebali smo i dobili", prokomentirao je Toplak. Ovom prilikom osvrnuo se i na majstorski pogodak BrunePetkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

20.07.2019., Velika Gorica- 1. kolo Hrvatski Telekom Prve HNL: HNK Gorica - NK Inter Zapresic. Samir Toplak Photo: Matija Habljak/PIXSELL

U 24. minuti Rebić je oduzeo loptu Lovrencsicsu i brzo je proslijedio do Petkovića, koji je petom prevario vratara Gulascija.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduševljen Petkovićem

"Fenomenalno. U toj situaciji, apsolutno i jedino bilo je na taj način zabiti gol. Vrhunski je i maestralno reagirao. Samo je tako bilo moguće zabiti. Naravno da ne može svaki igrač u tom trenutku tako reagirati. Ja mu stvarno skidam kapu. Pokazalo se da smo dobili jednu figuru više u napadu. Centarfora koji može zabiti i centarfora koji može asistirati. Za mene on nije iznenađenje. Petkovića poznajem iz HNL-a i jednostavno ništa neočekivano", rekao je Toplak.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj se osvrnuo i na penal. U 54. minuti Kleinheisler je srušio Rebića u kaznenom prostoru, a Perišićev udarac s 11 metara obranio Gulasci. Perišić je nominalno dešnjak, no izveo je penal lijevom nogom, a to nije baš najbolje završilo.

"Čudi me da Luka nije pucao. Vjerojatno je Perišić htio pred splitskom publikom zabiti i vjerojatno je pritisak bio veći od njega samog. Htio je najbolje, ispalo je loše i ako je trebalo ispasti loše bolje da se to dogodilo u takvom momentu", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U idućem kolu Vatreni će u nedjelju gostovati u Cardiffu kod Walesa, a do konca kvalifikacija Hrvatsku očekuje još utakmica protiv Slovačke u Rijeci 16. studenoga.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo