IZ PLAVOG PERA /

Prvak Hrvatske ima odgovor za 'atomski' Hajduk: Ovo je novi moćni Dinamo

Image
Foto: Pixsell

Prvak Hrvatske pripremio je odgovor 'atomskom' Hajduku. Ovo je novi moćni Dinamo

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

22.7.2024.
9:38
Pixsell
VOYO logo

Dinamo ima odgovor na "atomski" Hajduk, kako pojedini mediji senzacionalistički i populistički pišu o pojačanom rosteru splitskih Bilih, sad pogotovo kad je Ivan Rakitić postao novi igrač Hajduka.

Image
VLADA VELIKI INTERES /

Dinamo se predstavlja navijačima protiv Vardara: Besplatan ulaz za vlasnike godišnjih

Image
VLADA VELIKI INTERES /

Dinamo se predstavlja navijačima protiv Vardara: Besplatan ulaz za vlasnike godišnjih

U dosadašnjem prijelaznom roku u Dinamo su došli sjajni Marko Pjaca, Španjolac Raul Torrente, Marokanac Samy Mmaee i vratari Filipović te Nikola Čavlina, a Ronaël Pierre-Gabriel pokazao je da je izvan okvira HNL-a, te da će i u idućoj sezoni biti jaki adut Sergeju Jakiroviću. Šuška se i o Kolumbijcu Córdobi, napadaču, ali otom-potom. Sad se pojavila informacija da se u priču oko Córdobe umiješao Al Nassr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi mogao izgledati novi Dinamo? Malo smo se poigrali s imenima. Za napomenuti kako je ovo stanje u trenutku pisanja ovog teksta, a ljetni mercato još traje, od 26. lipnja do 5. rujna za HNL.

Dakle, kako bi moćni Dinamo mogao izgledati i koje su pozicije u momčadi zatvorene i otvorene? Dakle, prvo trebamo secirati aktualnu situaciju i pozicije, da bismo složili novih 11 Dinama uz alterancije. Situacija je ovakva...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad je Jakirović miran što se tiče obrane, tu je sve sigurno i slaganje obrane je završeno za Dinamo. Ili, trebalo bi biti, ako ne sleti ptica iznenađenje. Dovedeni su stoperi Torrente i Mmaee, tu su još i pouzdani Theophile i Bernauer, na desnom boku Pierre-Gabriel i Ristovski, na lijevom Ogiwara. Tu je još na lijevom beku i Mauro Perković, u ovim trenucima kao alterancija Sergeju Jakiroviću, ali on bi, kako se čini, na kraju ipak mogao otići prema Nizozemskoj.

Vezni red Dinama je moćan. Situacija s Petrom Sučićem nije još, doduše, jasna. On bi mogao otići, ali ajmo postaviti stvari na način kao da bi Petar Sučić mogao ostati u Maksimiru.

Dakle, ukoliko ostanu Sučić i jedan od nositelja igre Dinama Martin Baturina, onda Plavi imaju moćan vezni red s Josipom Mišićem kao zadnjim veznim, Markom Rogom, koji je pokazao na pripremama da može biti član udarne momčadi. Arijan Ademi uvijek može pomoći, on je pit bull koji je uvijek vrijedan na terenu i može povesti Dinamo prema pobjedi.

Polako stiže i vrijeme mladog Luke Vrbančića, tog Dinamovog Paula Scholesa, koji bi mogao u nadolazećoj sezoni imati veći igrački iskorak. Nemojte zaboraviti da će se nakon ozljede vratiti i Luka Stojković, adut za desno krilo (lijevo po vokaciji), koji prošlu sezonu nije igrao za Dinamo jer se ozlijedio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekako je najkritičnije prema naprijed, izuzevši poziciju lijevog krila (tu je gužva), jer se ne zna sudbina Brune Petkovića, iako je on u ovim trenucima, mišljenje potpisnika ovih redaka, više za ostanak nego odlazak.

Dinamo u napadu na krilima ima dva reprezentativca - Marko Pjaca i albanski reprezentativac, koji nam je zadao glavobolje na Euru kad smo igrali protiv Albanije - Arbër Hoxha. Hoxha može igrati i desno krilo, a to je u ovom trenutku bitno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neizvjesnost oko Petkovića donosi problem, a isto tako i mogući transfer Frana Brodića, priče oko njegovog možebitnog odlaska u Mađarsku ili MLS, prema pisanju medija.

Plavima u svakom slučaju treba jedan napadač i jedno desno krilo. Tu se spominje Kevin Carlos iz Švicarske, a nakritičnija pozicija u Dinamu je pozicija desnog krila.

Talentirani Marin Šotiček nije došao, a Marco Pašalić ima financijski unosnije ponude od one koju Dinamo namjerava i želi dati za njega. Dario Špikić je na odlasku, ali to ne znači da će otići ili da će otići kroz tjedan. Za sad je on nogometaš Dinama. Sandro Kulenović je pravi jocker s klupe i kao takav Dinamo u njemu ima stabilnost i u obliku igrača koji može započeti u udarnih 11 uz Petkovića i bez njega, u bilo kojem sustavu igre.

NOVI DINAMO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevistić; Ronaël Pierre-Gabriel (Theophile), Samy Mmaee (Bernauer), Torrente (Ristovski), Ogiwara (Perković); Josip Mišić (Arijan Ademi), Petar Sučić (Marko Rog), Martin Baturina, Arbër Hoxha (Luka Stojković); Marko Pjaca, Bruno Petković (Kulenović).

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Net.hr-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Jedan od najvećih Dinamovih 'vojnika': 'Dinamo mi je uvijek bio najbitniji, ali ti fanatici iz Beograda bili su najluđi. Ostavili su stan Dinamu nakon smrti'

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo