'MOGU SLAVITI, ALI...' / Igor Pamić za Net.hr: 'Imali su 'zvezdaši' još i sreće što 'Građani' nisu bili raspoloženi u realizaciji. Jedna stvar mi kod Crvene Zvezde nije jasna'

Image
Foto: Profimedia

Igor Pamić za Net.hr komentira utakmicu Man Cityja i Crvene Zvezde (3-1)

20.9.2023.
12:25
Profimedia
VOYO logo

Prvak Europe Manchester City je s 3:1 na startu Lige prvaka na Etihadu svladao beogradsku Crvenu Zvezdu i pobjedom otvorio svoju kampanju obrane naslova.

City opravdao ulogu favorita

Image
UGLEDNI STRUČNJAK ZA NET.HR /

'Nevjerojatno koliko je šansi imao City protiv Zvezde čijem treneru nije prošla jedna namjera'

Image
UGLEDNI STRUČNJAK ZA NET.HR /

'Nevjerojatno koliko je šansi imao City protiv Zvezde čijem treneru nije prošla jedna namjera'

Favorit je opravdao svoju ulogu, ali nije sve išlo tako lagano. Jer, srpski je prvak na poluvremenu pogotkom Bukarija na sjajnu asistenciju Ivanića u 45. imao prednost 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani jurišali, Glazer sve branio

Građani su u prvom dijelu dominirali terenom, Haaland je pogodio gredu, a odlično je branio izraelski vratar na golu Crvene Zvezde Glazer. Inače, kad smo kod Omrija Glazera, bitno za napomenuti kako je ovaj mladić, tek u osmoj utakmici za Zvezdu i prvoj u Ligi prvaka, imao 13 obrana i to protiv aktualnog prvaka Europe i Engleske te najbolje momčadi na svijetu.

Glazer je tako postao rekorder po broju obrana na utakmici Lige prvaka. Za jednu obranu srušio je dosadašnji rekord, koji je od 2019. držao Fernando Muslera. Vratar Galatasaraya je prije četiri godine protiv Reala imao 12 skinutih udaraca na gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ipak, već u drugoj minuti nastavka Alvarez je na dodavanje Haalanda izjednačio na 1:1, a tada je počela sveopća dominacija sastava Pepa Guardiole koji je na kraju imao ukupno 37 udaraca na gol, od toga 16 u okvir.

Alvarez je svojim drugim pogotkom preokrenuo rezultat u korist Građana, ne bi li konačnih 3:1 u 73. minuti postavio Rodri. Nevjerojatno zvuči i brojka točnih dodavanja. Prema Sofascoreu, Man City je imao i 681 točno dodavanje, dok su nogometaši Crvene Zvezde ostali na svega njih 179. Toliko o velikim očekivanjima glede njihovih veznjaka...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivani scenarij

"Bila je to utakmica po očekivanom scenariju. Pitanje je samo kad su takve utakmice i takve razlike u kvaliteti, individualnoj, kolektivnoj, kako hoćete, onda uvijek kažem, razmišljam o jednom - da ja nekog vodim i igram protiv kluba koji je toliko bolji od tebe, pripremiš se najbolje što možeš, međutim moliš Boga da suparnik nema svoj dan. Ako neko uđe u utakmicu ozbiljno i ako je blizu razine koju može prezentirati, tolika je razlika i mora tako završiti. Da, mogu oni (Srbi i srpski mediji, op.a) slaviti, ali samo jedan prihvatljiv poraz. Dali su koliko su mogli i nije rezultat tako loš", rekao nam je Igor Pamić, trener Karlovca, te dodao:

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Igor Pamić

'Zvezdaši imaju sreću'

"Trebala je puno bolja, konkretnija i hrabrija igra Crvene Zvezde za nešto više od poraza", tvrdi Pamić i naglašava da sve što se događalo na travnjaku Etihada, išlo je u prilog Cityju. Ništa iznenađujuće, City je ipak najjača svjetska momčad u ovom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Citi krasi jedna stvar. S lakoćom dolazi u šanse za pogodak i sreća je po Crvenu Zvezdu da jučer Pepovi topnici nisu bili raspoloženi u realizaciji", podsjeća Igor Pamić koji nam je, na našu konstataciju kako nam je žao što Dinamo ne nastupa u Ligi prvaka, izjavio:

'Ne znam što se događa u Zvezdi. Nisu loši, ali...'

"Crvena Zvezda nije loša, ali stvarno ne znam što se kod njih događa i nije mi pritom jasna jedna stvar. Imali su kao neke transfere, još k tome neki su bili rekordni, dakle pojačali su se, a u prvenstvo su jako loše krenuli, s dva poraza. Jesu li možda njihova očekivanja ipak prevelika? Znate, nije dovoljno samo dovesti tri-četiri igrača i onda najavljivati velike stvari u Ligi prvaka, pogotovo kad naletiš na ovakvog suparnika. Oni mogu biti zadovoljni samim ulaskom u elitno društvo, moje mišljenje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U Dinamu su shvatili...'

Pamić nije tu stao, nego se dotaknuo Dinama i formule uspješnosti iz Maksimirske 128. Doduše, ove sezone zagrebački plavi nisu uspjeli uhvatiti niti Ligu prvaka, kao ni Europsku ligu, te će po prvi put igrati skupinu Konferencijske lige, ali rezultati proteklh godina Dinama, općenito u Europi, dokaz su jednog napretka kluba kao takvog...

Image
Foto: Profimedia

"Dinamo je godinama, ali godinama, bio sudionik Lige prvaka. Prvo se nisu nikako mogli plasirati, pa nakon toga jesu, ali su gubili, nikog nisu mogli dobiti. Netko je tada shvatio u klubu da momčad treba puno drugačije izgledati. Ili moraš uložiti ili ne smiješ svake godine prodavati glavne igrače. Dinamo je tu napravio iskorak i postao konkurentan. Kako bilo,ovo je bilo jedno iskustvo za Zvezdu, jer to je jedna sasvim druga razina, a što se tiče Dinama, nadamo se povratku u Ligu prvaka već sljedeće sezone", zaključio je Igor Pamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo.

Image
Foto: Promo
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo