UGLEDNI STRUČNJAK ZA NET.HR / 'Nevjerojatno koliko je šansi City imao protiv Zvezde čijem treneru nije prošla jedna namjera. Da su izdržali još 15 minuta...'

Image
Foto: Profimedia

Robert Špehar za Net.hr komentira prvi dan natjecanja po grupama u Ligi prvaka

20.9.2023.
9:19
Profimedia
VOYO logo

Manchester City Joška Gvardiola i Matea Kovačića sinoć je na Etihadu uspješno krenuo u obranu naslova prvaka Europe. U 1. kolu skupine G Građani su otpuhali Crvenu Zvezdu s 3-1.

Menadžer Cityja Pep Guardiola nije mogao računati na ozlijeđene Johna Stonesa, Kevina de Bruynea, Jacka GrealishaMatea Kovačića, a u početnom sastavu nije bilo niti Joška Gvardiola koji je utakmicu gledao s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
NIJE BILO LJUDSKI /

Engleski mediji pišu o sramoti Delija na Etihadu: 'Primitivno od njih'

Image
NIJE BILO LJUDSKI /

Engleski mediji pišu o sramoti Delija na Etihadu: 'Primitivno od njih'

Dominacija Cityja

Europski i engleski prvak je dominirao od prve minute, ali u trenutku dominacije Beograđani su ih šokirali pogotkom. Englezi su, čisto da vam bude jasnije, u prvom poluvremenu imali 71 posto posjeda lopte, a prema vratima Izraelca Omrija Glazera uputili su čak 22 udarca. Gosti samo jedan i to je bio pogodak. Desno krilo Osman Bukari je u 45. minuti prvog dijela nakon sjajne asistencije Mirka Ivanića izašao sam ispred Edersona i lijepo poentirao za iznenađujuće vodstvo beogradskog kluba. Isprva je označeno zaleđe, ali VAR je promijenio tu odluku pomoćnog suca.

City je u nastavku nastavio sa svojom dominacijom okrenuvši rezultat s tri gola. Domaćinu je trebalo tek nešto više od minute za izjednačenje, a kasnije su nebesko plavi zacementirali prva tri boda u elitnom natjecanju. Momčad Pepa Guardiole na koncu je utakmicu završila sa čak 37 udaraca od kojih je 16 išlo u okvir, te 70 posto posjeda lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leipzig uzeo tri boda, ozljeda Ivanušeca

U drugom susretu iz G skupine RB Leipzig je na gostovanju pobijedio Young Boyse sa 3-1. U skupini E Feyenoord je sa 2-0 slavio protiv škotskog kultnog Celtica koji je završio utakmicu s dva igrača manje. Nažalost, u samoj završnici utakmice hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec je na nosilima iznesen s terena zbog ozljede gležnja.

Remi Lazija i Atletico Madrida

U drugom susretu iz ove skupine Lazio i Atletico Madrid su u Rimu remizirali 1-1. Gosti su poveli u 29. minuti golom Pabla Barriosa, a izjednačio je golman Ivan Provedel u petoj minuti nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Robert Špehar na 9. je mjestu najboljih strijelaca HNL-a svih vremena. Ima na vječnom nogometnom kontu 86 golova.

Toma Bašić nije nastupio za domaći sastav, baš kao niti Ivo Grbić ga goste. U derbiju večeri PSG je u susretu skupine F pobijedio Borussiju Dortmund sa 2-0. Nakon prvog dijela bez golova, PSG je poveo u 49. minuti golom Kylian Mbappea iz jedanaesterca, da bi Achraf Hakimi u 58. minuti zabio za 2-0 svom bivšem klubu.

Nula na San Siru

U drugom susretu iz "skupine smrti" Milan i Newcastle United su na San Siru odigrali bez golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rossoneri" su dominirali, uputili su čak 25 udaraca, a s druge strane engleski sastav tek šest, međutim nije bilo golova. U skupini H Barcelona je deklasirala Antwerp sa 5-0 golovima Joa Felixa (11, 66), Roberta Lewandowskog (19), Jellea Bataillea (22-ag) i Gavija (54). U drugom susretu Porto je u Hamburgu pobijedio Šahtar sa 3-1, a sva četiri gola pala su u prvom dijelu.

Za komentar prvog dana Lige prvaka okrenuli smo broj Roberta Špehara, legende Osijeka (ukupno dao 55 golova u tri mandata u klubu, prema podacima s interneta) i NK Zagreb (27 golova), 9. najboljeg strijelca HNL-a sa 86 golova na vječnom kontu golgetera. Najplodnije igračko razdoblje Robert Špehar imao je u Club Bruggeu. Od 1995. do 1997., u 49 službenih utakmica zabio je čak 37 golova, a za Monaco je nastupio od 1997. do 1999. i odigrao 27 susreta uz 6 golova. Robert je u svojoj karijeri promijenio dosta klubova, a igrao je još i za Hellas VeronuSporting LisabonGalatasaray Standard Liege, a posljednji klub za koji je nastupao je bila Omonija. U utakmici polufinala Lige prvaka 1997./98. postigao je gol...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'City se brzo vratio i preokrenuo'

"Gledao sam utakmicu Cityja i Crvene Zvezde i svi su očekivali tri boda Građana i lakšu utakmicu za njih, ako uzmemo u obzir veličinu kluba, kvalitetu momčadi i titulu koju brane. Zvezda se branila u prvom dijelu. Golman Glazer obranio je puno toga. Iz jedne kontre su uspjeli zabiti pogodak za 1-0, ali od prve minute se vidjelo da je City puno jači, raspoloženiji... Crvena Zvezda je odigrala loše prvo poluvrijeme, bez obzira na pogodak, ali to vam je nogomet. Vidjeli smo da i s takvom igrom možeš zabiti, ali u ovakvim okolnostima i situaciji to je kratkog vijeka. City se vrlo brzo vratio i preokrenuo priču. Stavili su stvari na svoje mjesto i zasluženo dobili", govori nam Robert Špehar i nastavio:

'Nevjerojatno koliko je šansi imao Man City'

"Trener Crvene Zvezde odlučio je prvo poluvrijeme igrati defanzivno. Imali su nogometaši iz Beograda blok daleko od centra, skoro na 20-25 metara, da što manje linija ima za kombinatoriku i brzinu igrača Cityja i to mu je, na kraju, bez obzira na rezultat i uspjelo. No, nije mu prošla namjera zavezati igrače Cityja, jer su kreirali i stvarali šanse. Nevjerojatno koliko su imali veliki broj prilika, čak 37 udaraca od toga 16 u okvir gola. Glazer je nešto obranio, Građani su nešto promašili, ali nogomet je pokazao još jednu čar, da i s takvom jednom bunkeraškom igrom, niti malo uvjerljivom, možeš poluvrijeme završiti vodstvom protiv jednog Cityja. Inače, akcija Zvezde je bila vrhunski odrađena, kao i egzekucija", priča Špehar i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Da su izdržali zvezdaši možda još petnaestak minuta nakon gola, možda bi se nešto i dogodilo u smislu nervoze igrača Man Cityja, ali sve je palo u vodu u drugom dijelu, točnije golom za 1-1. Kvaliteta Cityja je došla do izražaja", tvrdi nogometni trener iz Osijeka i zaključuje:

'Očekivao sam više od mojih Belgijaca'

"Što se tiče ostalih susreta, rekao bih očekivano. Moram biti iskren i kazati kako sam više očekivao od Atwerpa, mojih Belgijanaca, da će dati bolji otpor Barceloni, ali očigledno da je da nije moglo bolje. Ipak je ovo Liga prvaka, a ozljeda Luke Ivanušeca je izgledala ružno. Nadamo se svi da nije neka teža ozljeda, gležanj, nego da je neko malo išćašenje. Samo da nije na duže staze, najviše zbog samog Luke Ivanušeca, ali i zbog reprezentacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Promo

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo