IBRAHIMOVIĆ, MESSI I RONALDO SVI SU ZABILI BAREM 500 GOLOVA, ALI NISU NAJBOLJI: / Ovaj čovjek usamljen je na vrhu ljestvice

Image
Foto: AFP

Veliki Ibrakadabra postao je treći aktivni nogometaš koji je ušao u elitni klub

17.9.2018.
12:52
AFP
VOYO logo

Švedski nogometni majstor Zlatan Ibrahimović postao je 28. igrač u povijesti koji je u karijeri postigao najmanje 500 golova u službenim utakmicama, pri čemu tek treći aktivni nogometaš kojem je to uspjelo. Osim njega više postignutih pogodaka od aktivnih igrača imaju još samo Argentinac Lionel Messi i Portugalac Cristiano Ronaldo.

Ibrahimovic je proteklog vikenda u utakmici američke nogometne lige MLS između Los Angeles Galaxyja i Toronta zabio nevjerojatan gol iz okreta vanjskim dijelom stopala. To je njegov 17. pogodak u MLS-u otkako je postao član momčadi Los Angeles Galaxyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu Austrijanac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od svojih 500 pogodaka Ibrahimović je 438 golova zabio u 747 nastupa za Malmo, Ajax, Juventus, Iner, Barcelonu, Milan, Paris-Saint Germain, Manchester United i LA Galaxy, dok je 62 postigao u u 116 nastupa za švedsku vrstu. "Ja sam bog golova," kazao je Ibrahimović u svom stilu.

Image
IBRAHIMOVIĆ ISPISAO POVIJEST SPEKTAKULARNIM POGOTKOM: /

Bolji od njega samo su Messi i Ronaldo

Image
IBRAHIMOVIĆ ISPISAO POVIJEST SPEKTAKULARNIM POGOTKOM: /

Bolji od njega samo su Messi i Ronaldo

Od aktivnih igrača više od njega zabili su tek Ronaldo i Messi. Portugalac je trenutačno na brojci od 678 golova , dok je Argentinac postigao 648 pogodaka. Međutim, svi su oni daleko od vrha ljestvice. Na prvom mjestu uvjerljivo vodi Austrijanac češkog porijekla Josef 'Pepi' Bican koji je u službenim susretima zabio čak 805 golova i to u 530 nastupa što je prosjek od 1.52 gola po utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bican je rođen u Beču 1913. godine, jednako kvalitetno je igrao i s lijevom i desnom nogom, a 100 metara je trčao za 10.8 sekundi. Igrao je za bečki Rapid, Admiru, prašku Slaviu i Vitkovice. Drugo i treće mjesto drže Brazilci Romario i Pele. Romario je postigao 772 gola u službenim nastupima, a Pele 767 golova. Slijede Mađar Ferenc Puškaš (746), Nijemac Gerd Muller (735), Cristiano Ronaldo (678) i Lionel Messi sa 648 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo