PLAN ZA POLUFINALE / Hrvatska mora zaustaviti Neymara kao Messija u Rusiji: 'Zaključat ću ga u hotelsku sobu'

Image
Foto: profimedia.hr

U sličnoj situaciji Vatreni su bili i prije četiri godine u Rusiji kada se s druge strane terena nalazio Messi, a Dalić je tada pronašao rješenje

8.12.2022.
9:12
profimedia.hr
VOYO logo

Uoči ogleda Hrvatske i Brazila glavno pitanje je kako zaustaviti najveću opasnost koja naravno prijeti od Neymara. Iako je Brazil momčad krcata zvijezdama, kada je on na travnjaku cijela momčad igra bolje.

Image
EKSKLUZIVNO ZA DANAS.HR /

Sammir otkrio za koga će navijati u ogledu Hrvatske i Brazila: 'Svjesni su svoje kvalitete'

Image
EKSKLUZIVNO ZA DANAS.HR /

Sammir otkrio za koga će navijati u ogledu Hrvatske i Brazila: 'Svjesni su svoje kvalitete'

Lakše je reći nego učiniti

U petak ćemo saznati ima li izbornik Zlatko Dalić neki as u rukavu s kojim će iznenaditi Brazilce kao što je iznenadio Messija i društvo na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Recept kako zaustaviti Neymara imao je i bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaključat ću ga u hotelsku sobu ako ne bude moglo drugačije", rekao je tada Srna. Šteta što to nije učinio jer je Brazil slavio s rezultatom 3-1, a upravo je Neymar zabio dva pogotka kada je 2014. godine Brazil bio domaćin Mundijala.

Dalićev plan je upalio

U sličnoj situaciji Vatreni su bili i prije četiri godine u Rusiji kada se s druge strane terena nalazio Messi, a Dalić je tada pronašao rješenje. Brozović ga nije ispuštao iz vida. Rakitić je bio prvi osigurač Brozoviću i kroz cijelu utakmicu je imao Messija u svom vidnom polju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se Messi ipak odvojio, pojavili su se Modrić i svi ostali igrači koji su bili u blizinu. Možda se Dalić za sličnu taktiku odluči i u petak. Neymar je nedvojbeno tehnički najdarovitiji igrač našeg doba i jedan od najvještijih igrača u povijesti sporta. Njegova brzina razmišljanja i donošenja odluka, vještina s obje noge impresivni su.

No, postoji i njegova druga strana, priča o razmaženom genijalcu koji svojim ponašanjem iritira brojne zaljubljenike u nogomet. Posebno svojom glumom na terenu. Nema sumnje da pretjeruje u kontaktu, ali njemu ne smeta što ponekad djeluje kao trećerazredni glumac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo