NEKA SE NIZ NASTAVI / Ovaj podatak brine i moćne Brazilce: Hrvatska sama po sebi ima jednu veliku prednost

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Posljednju svjetsku krunu Brazilci su osvojili 2002. godine kada je u finalu u Yokohami pala Njemačka

6.12.2022.
13:17
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Južnoamerički nogometni div Brazil posljednji od svojih pet naslova prvaka svijeta osvojio je 2002. godine, no na iduća četiri SP-a zaustavljali su ih Europljani. Očito da Brazilcima ne leže momčadi iz Europe, pa možda Hrvatska sama po sebi ima jednu prednost?

Image
PROSLAVA POGOTKA /

Nadajmo se da protiv nas neće plesati: Izbornik Brazila otkrio zašto 'ponižavaju' suparnike

Image
PROSLAVA POGOTKA /

Nadajmo se da protiv nas neće plesati: Izbornik Brazila otkrio zašto 'ponižavaju' suparnike

Europljani kobni za Brazilce

Posljednju svjetsku krunu Brazilci su osvojili 2002. godine kada je u finalu u Yokohami pala Njemačka s 2-0. Nakon toga Brazil je tri puta ispao u četvrtfinalu, a jednom je zauzeo četvrto mjesto. Svaki put je gubio od europskih reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Mundijalu 2006. u Njemačkoj, Brazil je bio u skupini s Hrvatskom i slavio je s 1-0. Brazil je kao pobjednik skupine prošao dalje, dok su Vatreni zapeli u prvoj rundi natjecanja.

Međutim, niti brazilski Dream Team koji su predvodili Ronaldo, Ronaldinho, Adriano i Kaka nije daleko dogurao. U osmini finala su porazili Ganu s 3-0, no u četvrtfinalu su ispali od Francuske izgubivši 0-1. Presudio je pogodak Thierryja Henryja u 57. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri godine kasnije u Južnoj Africi Brazil je ponovo zapeo u četvrtfinalu izgubivši od Nizozemske s 1-2. Robino je doveo Selecao u vodstvo u 10. minuti, no Oranje je uzvratilo golovima Wesleyja Sneijdera (53, 68).

Svjetsko prvenstvo 2014. je održano u Brazilu i domaćin je unaprijed proglašen prvakom. Međutim, sve se pretvorila u veliku tugu. Brazil je prvo u polufinalu doživio pravi debakl izgubivši od Njemačke s čak 1-7, da bi u susretu za treće mjesto izgubio od Nizozemske s 0-3. Na posljednjem SP-u u Rusiji, Brazilu su također presudili Europljani. Belgija je u četvrtfinalu bila bolja s 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo