DRAMA U KRANJČEVIĆEVOJ / Lokomotiva i Hajduk podijelili bodove u ludoj utakmici, Hajduk zabio dva autogola

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Josip Elez i Nikola Katić nespretnim su reakcijama pomogli Lokomotivi

11.12.2021.
14:28
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Lokomotiva i Hajduk odigrali dramatičnu utakmicu u Zagrebu na Kajzerici, a rezultat je na kraju bio 3:3. Josip Elez i Nikola Katić nespretnim su reakcijama pomogli Lokomotivi, zabili su svaki po jedan autogol.

Hajduk je nakon ovog remija ostao na trećem mjestu domaćeg prvenstva s 34 boda, dva više ima Osijek, a tri više ima Rijeka koja igra od 17:05 protiv Gorice na Rujevici. Lokomotiva je na šestom mjestu s 24 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DANAS NIJE IŠLO /

Gorica priredila iznenađenje na Rujevici: Ipak ništa od velike prednosti Riječana na vrhu ljestvice

Image
DANAS NIJE IŠLO /

Gorica priredila iznenađenje na Rujevici: Ipak ništa od velike prednosti Riječana na vrhu ljestvice

Nesretna utakmica za Hajduk

Bila je to utakmica puna preokreta, a Hajduk je zapravo sam sebe dovodio uvijek iznova u neugodne situacije. Josip Elez nespretno je reagirao u 11. minuti, kad je centaršut Cipetića s desne strane gurnuo u vlastitu mrežu.

Hajduk nije posustajao. Tražila je Dambrauskasova momčad izjednačenje, ali se Splićanima na putu prema pogotku ispriječio Krševan Santini. Odličnu akciju izveo je Hajduk u 23. minuti, kad je Filip Krovinović pobjegao domaćoj obrani i dobro pucao, ali mu je Santini ušao u šut i obranio. Na odbijenu loptu natrčao je Dario Melnjak, ali je Santini zaustavio i njegov pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u sljedećoj minuti opet je Santini bio na iskušenju, kad se Livaja oslobodio na desnoj strani, pucao, ali je Lokomotivin vratar još jednom obranio.

Hajdukova inicijativa konačno je donijela rezultat u 33. minuti. Osvojena lopta Hajdukovih igrača na 30-ak metara od svog gola pokrenula je kontranapad u kojem je Emir Sahiti preciznom dugom loptom izbacio Livaju, a ovaj postigao svoj 13. prvenstveni pogodak u ovoj sezoni prebacivši istrčalog Santinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisilna zamjena vratara

Valdas Dambrauskas je u poluvremenu promijenio vratara, Lovru Kalinića zamijenio je Danijel Subašić koji je nakon deset godina ponovno dobio priliku braniti u hrvatskom nogometnom prvenstvu. No, povratnički nastup nije dobro počeo za jednog od junaka na hrvatskom putu do srebrnog odličja na SP-u u Rusiji.

U 63. minuti Aliyu je s desnog boka ubacio loptu prema rubu kaznenog prostora, a Mateo Marić je udarcem iz prve pogodio uz lijevu vratnicu Hajdukovog gola za novo vodstvo Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u sljedećem napadu Hajduk je mogao izjednačiti, ali je Livajin udarac ponovno obranio Santini. U 69. minuti gosti iz tri prilike nisu uspjeli postići pogodak. Prvo je Livajin udarac glavom završio na gredi, na odbijenu loptu natrčao je Ljubičić, koji je ušao na početku drugog poluvremena, ali je njegov udarac glavom obranio Santini, da bi na novi odbijanac Ljubičić nogom poslao loptu pokraj gola.

U 74. minuti je priliku za treći pogodak imala Lokomotiva. Aliyu je imao čist udarac, ali je pucao ravno u Subašića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije iste akcije pa šok na kraju

Tri minute poslije Hajduk je došao do izjednačenja. Marko Livaja je bio začetnik akcije, kad je prebacio Lokomotivinu obranu, a njegovu loptu pratio Ljubičić, prošao s desne strane u kazneni prostor, zavrnuo prema sredini, gdje je natrčao Jan Mlakar i pogodio nebranjenu mrežu.

Potpuni preokret dogodio se u 81. minuti. Slična akcija Splićana, ovoga puta s lijeve strane. Livaja je s čovjekom na leđima prihvatio loptu i na lijevom boku izbacio Melnjaka. Ovaj je ubacio u sredinu, gdje je opet bio Mlakar. Slovenac je tako po drugi put ove sezone postigao dva pogotka Lokomotivi u Kranjčevićevoj, baš kao i u prvom kolu, ali je oba puta Hajduk osvojio samo bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva je, naime, došla do izjednačenja u 86. minuti, ponovno zahvaljujući nespretnoj reakciji Hajdukove obrane, odnosno Nikole Katića. Na ubačaj s desne strane pokušao je izbiti ispred Tucija, ali je od njegove potkoljenice lopta otišla preko Subašića i završila u mreži.  

Lokomotiva - Hajduk 3:3

LOKOMOTIVA: Santini - Cipetić, Mersinaj, Soldo, Milićević - Cokaj, Marić - Aliyu, Kačavenda, Goričan - Kulenović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK: Kalinić - Lovrencsics, Katić, Elez, Melnjak - Fossati, Atanasov, Krovinović - Sahiti, Livaja, Mlakar

90' Igrat će se još tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' Nevjerojatno, još jedan autogol. Ovaj put je Katić zabio loptu u vlastitu mrežu i to je 3:3. Kakva utakmica u Kranjčevićevoj...

85' Pojačava Čabraja napad, ulazi Tuci umjesto Marića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' Ludilo je sad na tribinama u Kranjčevićevoj. Torcida navija kao da je na Poljudu, uistinu je sjajna atmosfera.

81' Novi pogodak za Hajduk, opet je to bila skoro pa ista akcija kao i kod drugog gola. Livaja je opet dugu loptu proslijedio na bok za Biuka, koji je odigrao u sredinu za Mlakara koji zabija za 2:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' Lopta je opet u mreži Lokomotive! Livaja je proigrao Ljubičića na desnoj strani, a ovaj pronašao Mlakara u sredini. Mlakar nije imao težak posao i poslao je loptu u prazan gol. Čeka nas dramatična završnica.

74' Zatvara utakmicu Silvijo Čabraja. De Haas je ušao umjesto Aliyua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' Što je sada obrano Santini, greda je bila najprije, a onda je Ljubičiću obranio vratar Lokomotive pokušaj glavom. Ide Atanasov van kod Hajduka, a ulazi Vuković.

68' Marko Livaja bio je na skoku, bila je to dobra prilika za Hajduk, ali preko gola je otišla lopta. U međuvremenu je žuti karton dobio strijelac Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Baca sad ve karte u napad Dambrauskas. Biuk ide u igru, a izlazi Fossati.

63' Brza akcija Lokomotive rezultirala je pogotkom Marića na asistenciju Aliyua. Odlično je pogodio Marić i to je ponovo prednost za domaćine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' Hajduk je preuzeo inicijativu u drugom dijelu, Splićani igraju bolje, ali nije baš da se šanse nižu kao na traci.

51' Tuče Livaja iz daljine, jako dobar je to bio udarac koji je Čokaj preusmjerio pored vrata. Blizu vodećeg pogotka je ovo bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' Imao je trener Hajduka Dambrauskas što za reći sucu Pejinu, srećom po njega, prošao je bez kartona.

46' Počelo je drugo poluvrijeme u Kranjčevićevoj. Subašić će na gol umjesto Kalinića kojeg muči ozljeda. Marin Ljubičić ulazi umjesto Sahitija. Kod Lokomitive Stojković ulazi umjesto Goričana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela.

45' Lokomotiva je malo stisnula Hajduk, ispuhali su se Splićani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' Evo Lokomotive, Aliyu je tukao iz dobre pozicije, s 20-ak metara pored vrata.

33' Zabija Livaja. Sjajnim je potezom prebacio vratara Santinija na asistenciju Sahitija. Dugo se ovo provjeravalo, ali Tihomir Pejin odlučio je da nema zaleđa uz pomoć VAR-a.

24' Brani Santini i Livajin udarac! Kakva predstava golmana Lokomotive!

23' Santini čuda radi sad na golu. Obranio je odlično Krovinoviću, a zatim i Melnjaku koji je došao iz pozadine.

20' Hajduk je u problemima, Lovrencsics se ozlijedio i morat će umjesto njega u igru ući David Čolina.

17' Prijeti Lokomotiva iz daljine, Marić je tukao, Kalinić se protegnuo koliko je mogao, a, na njegovu sreću, lopta je prošla pored vrata.

11' Nakon 10-ak minuta dobre igre Hajduka, vodi Lokomotiva. CIpetić je ubacio, a Elez nesretno loptu poslao u svoju mrežu.

5' Dobro je krenuo Hajduk, najprije je Katić poslao loptu preko vrata iz dosta dobre pozicije, a onda je i Livaja pucao pored gola Santinija.

1' Počela je utakmica. Hajduk ima velik broj svojih navijača u Kranjčevićevoj, tako da se može reći da je ovo jedna domaća utakmica u Zagrebu.

Splitski Hajduk u subotu (15 sati) ponovno gostuje u Zagrebu, sada u Kranjčevićevoj, gdje će igrati protiv Lokomotive u sklopu 19. kola Prve HNL.

Hajduk i Lokomotiva zadnji put su u Kranjčevićevoj igrali nedavno, prije manje od dva tjedna u Kupu, a Splićani su tada slavili s 'teniskih' 6:3 i izborili polufinale.

Nakon te utakmice Hajduk je, ponovno na gostovanju u Zagrebu, pobijedio u velikom derbiju Dinamo i tako nastavio sjajan niz otkako je momčad preuzeo litavski trener Valdas Dambrauskas koji je do sada pobijedio u svim utakmicama na klupi 'Bijelih'.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Valdas Dambrauskas

"Moramo biti na zemlji i očekujem drukčiju utakmicu od one u kupu. Moramo biti spremni za tešku utakmicu. Nećemo svaki put zabiti šest pogodaka. Ako ne budemo uspavani nakon pobjede protiv Dinama mislim da ćemo odigrati dobru utakmicu", rekao je Dambrauskas na konferenciji za medije.

Trener Lokomotive Silvijo Čabraja također očekuje drugačiju utakmicu nego u Kupu.

"U dobrom raspoloženju dočekujemo Hajduk. Možemo računati na Aliyua i Cokaja, nažalost, Dabro propušta dvoboj zbog tri žuta kartona, a upitan je i nastup Nevistića koji ima problema s leđima. No u svakom slučaju mislim da će ovo biti puno drugačija utakmica nego što je to bila prije tjedan dana u Kupu. Mislim da ćemo biti puno agresivniji i da ćemo puno bolje trčati nego što smo trčali u Kupu, a ako ćemo te stvari raditi naravno da ćemo onda i biti konkurentniji na terenu", rekao je Čabraja i zaključio:

"Hajduk je u naletu, igraju jako dobar nogomet, ozbiljna su ekipa koja pretendira osvajanje prvog mjesta lige i osvajanje kupa, a mi ćemo dati sve od sebe da ih u tome probamo spriječiti."

Uoči ovog dvoboja Hajduk je treća momčad u HNL-u, a Lokomotiva je šesta.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo