GENIJALAN JE, ALI IMA JOŠ POSLA PRED NJIM: /

Ovih deset rekorda veliki Lionel Messi tek treba srušiti

Image
Foto: AFP

Lionel Messi bez dvojbe je jedan od najvećih nogometaša u povijest, a za mnoge stručnjake i najbolji koji je ikad igrao.

1.7.2017.
9:30
AFP
VOYO logo

1. Najviše nastupa za Barcelonu

Dosad je 583 puta zaigrao za katalonski klub što ga drži tek na četvrtom mjestu. Ispred njega su Xavi (767), Andres Iniesta (630) i Carles Puyol (593).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Najviše golova za Barcelonu u Kupu kralja

Trenutno ima 44 gola u Kupu, 21 manje od Josepa Samitiera koji je igrao između 1919. i 1932. godine.

3. Najviše nastupa za Argentinu

Messi je najbolji strijelac Argentine svih vremena, ali sa 118 nastupa ipak zaostaje za Javierom Zanettijem (143) i Javierom Mascheranom (136).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Najviše golova za Argentinu na svjetskim prvenstvima

Možda malo iznenađuje da je Messi zabio samo pet golova na svjetskim prvenstvima. Najbolji strijelac Gauča je Gabriel Batistuta s deset pogodaka.

5. Najviše postignutih golova u Ligi prvaka

Messi u ovoj kategoriji trenutno kaska za velikim rivalom Cristianom Ronaldom koji je zabio 105 golova u Ligi prvaka. Argentinac zasad na kontu ima 94 pogotka.

6. Najviše golova u top 6 europskih liga

I ovdje je Ronaldo ispred Messija. Igrajući za Sporting u Portugalu, Manchester United u Engleskoj i Real Madrid u Španjolskoj postigao je ukupno 372 pogotka, dok je Messi na 349, sve je zabio za Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Najviše hat-trickova u Primeri

Još jedna kategorija u kojoj je Ronaldo bolji: Portugalac je upisao 32 hat-tricka u španjolskoj ligi, dok ih je Messi skupio 26.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Najveći broj postignutih golova u uzastopnim domaćim utakmicama Primere

Jedan od Messijevih prethodnika u Barceloninom dresu, Mariano Martin, bio je strijelac u 18 uzastopnih domaćih utakmica između 1942. i 1943. Rekord je to koji će teško ponoviti i Messi i bilo koji drugi igrač.

9. Barcelonin igrač s najviše nastupa u finalu Lige prvaka

Messi ima četiri naslova s Barcelonom u Ligi prvaka, ali je samo triput nastupio u finalu: 2009., 2011. i 2015. Protiv Arsenala 2006. nije dobio priliku. Iniesta je s četiri nastupa Barcelonin rekorder u ovoj kategoriji.

10. Najviše nastupa u El Clasicu

Messi je najbolji strijelac El Clasica, protiv Real Madrida je postigao 16 golova. Rekorder po broju nastupa zasad je ipak Realov Manuel Sanchis koji je 43 puta igrao protiv Barcelone. Messi je trenutno na brojci 34 i izjednačen je s Realovim kapetanom Sergijem Ramosom.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo