FILIP BRADARIĆ ZA NET.HR: / 'Naša forma nije upitna, problem je u nečem drugom. AEK? Moramo se dobro potući'

Image
Foto: AFP/PIXELL

Nogometaši Rijeke u četvrtak u 21 sat po peti će put ove sezone istrčati na travnjake Europske lige.

23.11.2017.
11:06
AFP/PIXELL
VOYO logo

Momčad Matjaža Keka gostuje u Grčkoj gdje im je domaćin AEK, trenutno vodeća momčad tamošnjeg prvenstva.

Image
[FOTO, VIDEO] AEK OČITAO LEKCIJU RIJEČANIMA USRED RUJEVICE! /

Milan poslao zastrašujuću poruku prvaku Hrvatske

Image
[FOTO, VIDEO] AEK OČITAO LEKCIJU RIJEČANIMA USRED RUJEVICE! /

Milan poslao zastrašujuću poruku prvaku Hrvatske

Riječanima ta utakmica dolazi u vrijeme kada su ušli u jedan crni period. Četiri prvenstvena poraza i nizu prekinuli su tek remijem s Interom iz Zaprešića. U četiri europska nastupa pak nanizali su tri poraza i jednu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidljivo je da se nešto događa u redovima aktualnog hrvatskog prvaka.

"Ne bih to nazvao padom forme jer forma nije upitna. Ušli smo u jedan period kada jednostavno ono što radimo na treningu ne prenosimo u utakmicu. Nadam se da je taj period sada iza nas… Nema nam druge nego nastaviti raditi", prokomentirao je Filip Bradarić za Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječanima, uostalom kao svim momčadima koji igraju u Europi, otegotna je okolnost što tjedno igraju po tri utakmice.

"Kako nama tako i njima, i AEK je za vikend imao tešku utakmicu protiv Panathinaikosa. Sigurno je da se igrajući u takvom ritmu igrači brzo troše. Putovanja, utakmice, sve se to naravno odrazi na igru, ali mi smo profesionalci i na nama je da se uvijek prezentiramo u najboljem svijetlu. Nekada unatoč velikoj želji i volji u tome ne uspijemo", poručio je veznjak Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Matjaž Kek smatra da momčad treba podići samopouzdanje, a pozitivan rezultat kod AEK-a sigurno bi u tome pomogao.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treniramo i spremamo se za utakmicu, sigurno ćemo sve napraviti da izgledamo dobro. Ipak, mi predstavljamo i Hrvatsku u Europi i to nije mala stvar. Proučit ćemo protivnika detaljno iako smo svjesni njihovih nedostataka i prednosti iz prve utakmice. Čeka nas nezgodno gostovanje. Ali moramo se 'potući' i odigrati najbolju utakmice u ovom dijelu sezone ako želimo osvojiti bodove", kazao je 25-godišnjak.

Osvrnuo se on i na igru vodeće momčadi grčkog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa igraju brz nogomet kao i većina ekipa koja igra u Europi. Imaju snažne pojedince i svakako imaju prednost domaćeg terena i domaćih navijača. U kvalitetu AEK-a mogli smo se svi uvjeriti u prvoj utakmici što smo odigrali na domaćem travnjaku. Što se tiče slabosti, to bismo zadržali za sebe", rekao je Bradarić.

Image
Foto: s, Nel Pavletic/PIXSELL

U posljednje vrijeme dosta se govori o odlasku nekih od ključnih igrača, poput Marija Gavranovića i Marka Vešovića. To prema njegovim riječima, posebno ne utječe na atmosferu u svlačionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma to je normalna stvar u nogometu. U životu nogometaša je normalno da promjeni klub, da napravi transfer kojim bi sebi osigurao egzistenciju. Ne možeš igrati na visokoj razini s 40 godina. Karijera je kratka i imamo određeni period u kojem moramo ostvariti svoje ambicije. Dok nosimo dres Rijeke, svi ćemo davati maksimum na travnjaku", završio je Bradarić.

Rijeka je, inače, u četiri kola skupila tri boda, ali još uvijek postoje matematičke šanse da osiguraju drugi krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo