SVE TO IMA ZEMLJA TA / 'Dragi Bog i oluja spasili su Rusiju. Pa, oni su napravili samoubojstvo na Poljudu'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Igor Pamić (51) za Net.hr komentira utakmicu Hrvatske i Rusije, te plasman Vatrenih na SP na punom Poljudu

14.11.2021.
17:43
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Vatreni su čekirali kartu za Katar na dramatičan način, autogolom i to još u 81., nakon Viktorije na gol Rusije. Hrvatska nogometna reprezentacija bit će među reprezentacijama koje će 2022. igrati na Svjetskom prvenstvu, nakon što je u nedjelju na Poljudu, u teškim uvjetima, po kiši, vjetru i natopljenom terenu, u jednom pravoj, hrabroj nogometnoj ofenzivi, svladala Rusiju minimalno s 1-0 (0-0) i tako osvojila prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini, s bodom više od Rusa koji će u ožujku sljedeće godine igrati u dodatnim, nikad težim kvalifikacijama.

Image
POKISLI RUSI /

'Ne znam samo odakle Karpinu hrabrosti to reći. Ali jednostavno, moraš mu čestitati. Bilo im je teško, patili su'

Image
POKISLI RUSI /

'Ne znam samo odakle Karpinu hrabrosti to reći. Ali jednostavno, moraš mu čestitati. Bilo im je teško, patili su'

Kudrjašov poslao Hrvatsku u Katar

Pogodak koji je Zlatka Dalića i njegove izabranike odveo na Svjetsko prvenstvo bio je djelo ruskog braniča Fjodora Kudrjašova koji je u 81. minuti nespretno poslao loptu u svoju mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/24sata

Igor Pamić aktualni je trener Karlovca.

No, Hrvatska je bila nadmoćna tijekom cijele utakmice o čemu svjedoči i statistika od 19 udaraca Hrvatske prema ruskim vratima od čega pet unutar okvira. Rusi su imali tek dva pokušaja i nijedan nije natjerao hrvatskog vratara na intervenciju.

"Krajnji cilj je uvijek najbitniji, to je to. Ma bili smo fantastični, usudio bih se kazati kako je ovo bila najbolja utakmica hrvatske nogometne reprezentacije u zadnje, ako ne zadnjih godina. Njih je samo spasio dragi Bog i ova oluja znate, jer bi u protivnom bilo tri gola razlike za Hrvatsku", kazao nam je bivši hrvatski nogomrtaš i reprezentativac, sad trener trećeligaša Karlovca i jedan od najboljih sugovornika kojeg novinar može imati Igor Pamić, odmah nakon utakmice, za vrijeme slavlja igrača s navijačima na Poljudu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prilagodili smo se'

"Prilagodili smo se svim uvjetima. Prvo poluvrijeme je bila jedna savršena utakmica sa aspekta taktičke izvedbe. Rusija je bila nevjerojatno dobra u branjenju svog gola, međutim bez ambicija prema naprijed, što sam ja i najavljivao, pogotovo za Net.hr. Znači, Rusi su bili totalno bez ambicija za ofenzivu, pustiti jednu ovako kvalitetnu reprezentaciju kao što je Hrvatska da te stišće i štipa 90 minuta je samoubojstvo. Međutim, Rusija bolje ne može, treba biti realan. Sve u svemu, oduševljen sam kako su naši reagirali u drugom dijelu. Mijenjali smo stil igre, mijenjali smo principe. Nismo se libili čak igrati malo dužu loptu, okomitiju... Uistinu jedan fantastičan kraj kvalifikacija. Što reći nego zaslužila je Hrvatska to, ništa nije slučajno, Vatreni su najbolji u grupi. Pripadamo tamo gdje i idemo, na smotri najboljih reprezentacija svijeta".

Što vas je najviše oduševilo, osim atmosfere?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije cijeli dan u Splitu bila ludnica, već je tjedan dana u Splitu ludnica, ma i duže, od kad se zna da ćemo igrati s Rusijom na Poljudu. Međutim, rekao sam vam da neće publika odlučivati. Publika je bila taj jedan dio lijepi za oko, no na ovu utakmicu se trebalo prilagoditi. Prvo, svaka čast izborniku, zahvaljujem mu, mom prijatelju Daliću i svim igračima što su bili fantastični. Međutim, na kraju odrađeno fascinantno, na pravi način. Znate što je bilo odlučujuće? Prilagodba. Hrvatska se prilagodila svemu. I Rusima, i vremenu, i sebi... Uistinu jedan predivan dan, kvaliteta je Hrvatske neupitna. Ipak kvaliteta pobjeđuje na kraju".

Rezultati 10. kola skupine H:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA - Rusija 1-0 (Kudrjašov 81-ag)
Malta - Slovačka 0-6 (Rusnak 6, 16, Duda 8, 69, 80, De Marco 72)
Slovenija - Cipar 2-1 (Zajc 48, Gnezda Čerin 84 / Kakoulli 89)

Konačni poredak u skupini H:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. HRVATSKA 10 7 2 1 21-4 23
  2. Rusija 10 7 1 2 19-6 22
  3. Slovačka 10 3 5 2 17-10 14
  4. Slovenija 10 4 2 4 13-12 14
  5. Cipar 10 1 2 7 4-22 5
  6. Malta 10 1 2 7 9-30 5

'Pa da nije bilo ovakvo vrijeme, dali bi im tri komada'

Malo smo se svi pobojali kad se lopta počela teže kretati travnjakom zbog natopljenosti, a rezultat je bio 0-0. Pojačala se i kiša krajem prvog dijela. Uvjeti su bili loši, vaterpolski. Jeste li možda pomislili da bi moglo završiti nulom?

"Ma nisam, vi najbolje znate što sam vam govorio. Pa da nije bilo ovakvo vrijeme, dali bi im tri komada. Nas je, pak, dragi Bog spasio da ovako teško i savršeno stoga završimo kvalifikacije. Njih je spasio dragi Bog da, ova oluja je njima pomogla, a nama ne. Nisam sumnjao jer je Hrvatska bila jako dobra, fantastična, bez riječi sam, eto", zaključio je Igor Pamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo