IPAK NISU USPJELI / Hrvati su Rusima preoteli Svjetsko prvenstvo, ruski mediji o porazu: 'Hrvati nisu slučajno odabrali Poljud za ovu utakmicu, dobili smo pakao koji nam je obećao Lovren'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Rusi su prokockali svoju šansu i sada moraju ići u dodatne kvalifikacije ako se žele plasirati na SP

14.11.2021.
17:00
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija osigurala je plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru! Hrvatska je pritiskala cijelu utakmicu, Rusi praktički nisu imali ni šanse i onda se sreća osmjehnula u 81. minuti kada je ruski Kudryashov zabio autogol.

Ovacije su se čule na tribinama, pjesma se orila Poljudom, a navijači nisu mogli doći k sebi jer je Hrvatska u tom trenutku osigurala Svjetsko prvenstvo. Rezultat se do kraja nije mijenjao, a Rusi su prokockali svoju šansu i sada moraju ići u dodatne kvalifikacije ako se žele plasirati na SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Reprezentacija je otišla u drugu stranu'

"Rusija nije uspjela postići željeni rezultat za izravnu ulaznicu za Svjetsko prvenstvo 2022. No, još nije sve izgubljeno, postoji šansa u doigravanju. Vjerujemo da će se naši dečki boriti do posljednjeg daha, kao i danas", piše Sports.ru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas je reprezentacija skrenula u krivu stranu. A toliko smo željeli da Karpinov tim ide ravno", našalio se drugi ruski medij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rusija ne ide automatski na Svjetsko prvenstvo. Pretrpjeli su slomljeno srce, i to u čudnim uvjetima u Hrvatskoj", piše RT Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali Katar je bio tako blizu...", piše drugi ruski medij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vukli smo i borili smo se. Ponekad je čak i superheroj nemoćan", piše još jedan ruski medij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusi često gube u odlučujućim kvalifikacijskim utakmicama, a to je istaknuo i ruski medij:

"Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2010. Slovenija - Rusija 1:0. Euro 2012. Grčka - Rusija 1:0. Euro 2016. Wales - Rusija 3:0. Euro 2020. Danska - Rusija 4:1. Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. Hrvatska - Rusija 1:0. Koliko često gubimo u odlučujućim utakmicama..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi ruski medij je pak pohvalio hrvatskog maestra Luku Modrića: "I u toj močvari, koja je bila umjesto travnjaka, Luka Modrić pokazao je kakav je genije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokazali smo karakter, ali nije bilo sreće", naslov je izvještaja ruskog sportskog medija SovSporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od trenutka kada se Karpin pojavio na klupi Rusija je držala situaciju pod kontrolom i stigla je u Split s bodovnom prednosti u odnosu na Hrvate, ali HNS nije slučajno odabrao Poljud za ovu utakmicu. Iako nije riječ o modernom stadionu, tamo je uvijek najužarenija atmosfera.

Hrvatski navijači dva dana prije utakmice živjeli su za ovih 90 minuta protiv Rusije. Pakao koji nam je obećao Dejan Lovren, priuštili su nam hrvatski navijači na utakmici. Policija naše navijače nije puštala van iz hotela osim na utakmicu. Doista je bilo vrlo uzbudljivo u Splitu", piše u njihovu tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo