PRVE REAKCIJE VATRENIH / Izbornik Dalić objasnio zašto je zaplakao nakon utakmice: 'Ovo što smo doživjeli danas, to nema cijenu'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska - Rusija: Reakcije igrača i izbornika Zlatka Daliča nakon utakmice

14.11.2021.
16:54
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija uspjela je u utakmici s Rusijom na Poljudu pobjedom izboriti izravan prvo mjesto u skupini i plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Jedini pogodak na utakmici zabio je ruski branič Kudrijašov, na njegovu žalost i na radost prepunog Poljuda pogodio je vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POZNATI OKUPIRALI SVEČANU LOŽU /

Pogledajte u čijem je društvu uhvaćen predsjednik Milanović

Image
POZNATI OKUPIRALI SVEČANU LOŽU /

Pogledajte u čijem je društvu uhvaćen predsjednik Milanović

Prvi je stao pred kamere Nove Tv kapetan vatrenih Luka Modrić.

"Bila je teška utakmica, od početka smo nametnuli ritam, fenomenalno smo odigrali. Na kraju smo zabili sretan gol, ali smo ga zaslužili. Svi smo bili jako strpljivi i radili ono što se tražilo od nas. Presretni smo i idemo na SP, gdje ova momčad i pripada", rekao je Modrić, a onda ga je novinar pitao hoće li nas on voditi u Kataru, na što se Luka nasmijao i rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam što se mora desiti da ne. Sretan sam jer je poseban osjećaj biti na Svjetskom prvenstvu", rekao je naš kapetan.

Josip Juranović: "igrali smo dobar nogomet, unatoč uvjetima. Nadam se da su navijači uživali. U svlačionici je bila pozitivna energija, znali smo da ćemo zabiti gol, zasluženo idemo u Katar. Hrvatska raste iz utakmice u utakmicu. Publika je bila božanstvena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dejan Lovren: "Zasluženo, od prve m inute smo pokazali inicijativu, vjeru i borbenost. Teren je bio užasno težak. ali borili smo se za svaku loptu. Bilo je samo pitanje trenutka kad ćemo zabiti gol. Užasno je bilo, čim su nam prve dvije lopte stale u vodi, zapitali smo se što je ovo. Čestitam svim navijačima, bilo ih je prekrasno vidjeti. S njima je bilo puno lakše", rekao je Lovren pa odgovorio na pitanje kako će se vratiti u svoj klub u Rusiji:

"Uvijek treba imati neki respekt prema suigračima. Moglo je biti obrnuto."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Grbić: "Vjerovali smo svih 90 minuta, znali smo da ćemo morati biti strpljivi. NIje bilo lako. Rusima je išao u prilog loš teren. Znali smo da su Rusi tvrd protivnik i da ne smijemo gubiti glavu. Dočekali smo priliku i pobijedili.

Teška je ovo utakmica za mene, ali vjerujem u sebe. Mislim da sam dao ekipi mirnoću. Danas smo pokazali da je nama samo nebo granica. Možemo puno očekivati u Kataru. Izbornik je dobro složio kombinaciju mladosti i starijih igrača. MIslim da možemo daleko. Htio bih reći da posvećujem ovu pobjedu svom pokojnom ocu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Dalić: "Čestitao bih igračima na sjajnoj utkamici i plasmnanu u Katar. Hvala mom stožeru i ljudima oko mene, zahvalio bih se HNS-u, bivšem predsjedniku Davoru Šukeru. Hvala i svim navijačima u Hrvatskoj i u dijaspori. Ljudi, veliko hvala svima vama, vi ste naša snaga", rekao je Dalić pa objasnio zašto je zaplakao nakon utakmice.

"Laknulo mi je, velika borba je bila. Ponosan sam na reprezentaciju i na hrvatski narod. Zbog toga su bile suze. Ovo mi je bio jedan od najljepših trenutaka u sportskom životu. Nakon Eura sam se ja osobno presložio, presložila se i momčad. Igrači su ti koji su preokrenuli sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Hrvatsku je dobitak jer imamo sad velik izbor igrača. Imamo igrače koji će nositi hrvatsku narednih 7-8 godina, ali nema ništa bez ovih naših senatora. Imamo sad godinu dana mira do Katara da se spremimo. Svaka utakmica koju vodim kao izbornik za mene je svetinja. Ovo što smo mi doživjeli danas, to nema cijenu. Ovo su najbolje kvalifikacije u povijesti reprezentacije. Mislim da smo na pravom putu."

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo