Danijel Subašić nadomak povijesnog rekorda: 'Bilo je i vratnica, i greda'

Hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić apsolutni je rekorder u Francuskoj u ovoj sezoni. Naime, Subašić od 29.

3.2.2015.
16:22
VOYO logo

Danijel Subašić uživa u dresu Monaca. Hrvatski reprezentativni vratar nije primio gol još od 29. studenoga prošle godine, čime je apsolutni rekorder u Francuskoj ove sezone. Uz to, po svojem nizu utakmica bez primljenog gola, Subašić je broj jedan u Europi.

"Ovdje se zaista osjećaš kao nogometaš. Upravo su me zaustavili dečki, jedan me tražio dres, kaže da ima kolekciju svih mojih dresova otkako sam u Monte Carlu, nedostaje mu iz ove sezone. Ljudi su drukčiji nego kod nas, kad pristupe igraču tresu se od respekta", kazao je Subašić za Sportske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subašić se osvrnuo na klupske planove za ovu sezonu.

"Klub je kazao da je cilj biti među pet, a još bolje bi bilo da se plasiramo u tri i izborimo Ligu prvaka. Bude li moguće. Da smo dobili u nedjelju, bili bismo četvrti, s pet bodova do trećega. Ima još puno do kraja, nije propala nada ni za prvo mjesto, igramo bez presinga, opušteno, na četiri fronte. U srijedu nas čeka Bastia u polufinalu Liga kupa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Forma Subašića zaista je impresivna. Ne sjećamo se kad je bivši golman Hajduka tako dobro branio. Sa takvim golmanom Monaco jednostavno mora prema naprijed. Monaco je trenutno petoplasirana momčad francuskog prvenstva sa 40 osvojenih bodova, isto kao četveroplasirani St. Etienne. Lovi se Liga prvaka i za slijedeću sezonu, a to je ono što je Monacu najbitnije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma dobro, kao momčad igramo kompaktno i sigurno pa je tako lakše. Nije to ništa spektakularno. Bilo je utakmica u kojima sam svašta obranio, pa i “mrtvace”, ali u nekim susretima nisam ni imao mnogo posla. Čvrsti smo otraga, to je bitno", objašnjava sjajni Hrvat.

Subašić je blizu povijesnog apsolutnog rekorda francuske prve lige. Apsolutni rekord francuske lige drži Gaëtan Huard iz Bordeauxa iz sezone 1992/93. s 1176 minuta, a slijedeći suparnik Monacu je jedanaesterplasirani Guingamp. Ako ćemo suditi po trenutnoj formi Guingampa (gol razlika -9), onda bi Subašić rekord trebao skinuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne gledam to tako, sigurno da je važno za moje samopouzdanje, ali za ekipu bi korisnije bilo da pobjeđujemo. Iako, lijepo je to što sam srušio rekord. Vrh vrhova je Liga prvaka gdje sam također bio vrlo uspješan, dobio sam samo jedan pogodak u šest utakmica. Godi, ali znate kako je, kad dobiješ prvoga bit će komentari - eto primio ga je! Treba raditi i imati ponekad sreće jer bilo je i vratnica i greda", iskren je Subašić.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo