EMOTIVNI DVOBOJ U DORTMUNDU: / Mbappé približio Monaco polufinalu, Dembele i Kagawa vratili nadu Borussiji

Image
Foto: AFP
12.4.2017.
17:56
AFP
VOYO logo

Dodajmo i da su gosti promašili s bijele točke, u 16. minuti neprecizan je bio Fabinho.

Policija je bila na oprezu zbog mogućih novih napada, te je poduzela dodatne mjere osiguranja. Navijači su detaljno pregledavani prilikom ulaska na tribine, a oko stadiona raspoređeno je mnoštvo 'plavaca'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači u majicama s Bartrinim imenom

Igrači Borussije istrčali su na travnjak u majicama s imenom suigrača Marca Bartre, koji je ozlijeđen u sinoćnjem bombaškom napadu. Španjolac je danas operiran i uspješno se oporavlja, a uoči utakmice poslao je i poruku podrške svojim suigračima. Na njegovu, ali i žalost brojne vojske navijača njemačkog kluba, Monaco je slavio.

Gosti su prvu priliku, i to najbolju moguću, imali u 17. minuti kada je Kylian Mbappe izborio kazneni udarac. Međutim, Fabinho je promašio cijeli gol. Ipak, samo dvije minute kasnije momčad iz Kneževine je povela i to nakon zaleđa. Lemar je ubacio s krila, a Mbappe zabio za 1-0. U 35. minuti gosti su stigli do drugog pogotka nakon katastrofalne reakcije domaćeg braniča Svena Bendera. Raggi je uputio centaršut s lijevog boka, a Bender se bacio i glavom zakucao loptu u vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TKO JE NAPAO AUTOBUS S IGRAČIMA DORTMUNDA? /

Nakon teorije da se radi o osveti islamista za Siriju, pojavila se nova verzija

Image
TKO JE NAPAO AUTOBUS S IGRAČIMA DORTMUNDA? /

Nakon teorije da se radi o osveti islamista za Siriju, pojavila se nova verzija

Domaćin u prvom poluvremenu nije imao niti jednu ozbiljnu priliku, pa hrvatski vratar Danijel Subašić nije imao posla u prvih 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvaranju drugog dijela Thomas Tuchel je uveo dva nova igrača. U igru su ušli Christian Pulišić i Nuri Sahin, a izašli su Bender i Schmelzer. Novi igrač su donijeli promjenu u igri domaćina i Borussija je zaigrala daleko aktivnije i konkretnije. Pritisak je urodio podom u 57. minuti kada je Dembele smanjio na 1-2. Domaćin je u idućih desetak minuta imao još dvije tri poluprilike. Kada se već činilo kako će izjednačiti, gosti su zabili treći pogodak, a strijelac je u 79. minutu ponovo bio Mbappe. Papastathopoulos je gotovo na centru izgubio loptu, Mbappe se sjurio prema golu zabivši svoj drugi gol na utakmicu. Pet minuta prije kraja utakmice Kagawa je vratio nadu Borussiji smanjivši na 2-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subašić nije imao previše posla, a kod golova nije mogao ništa

Subašić je nije imao previše posla na vratima gostujućeg sastava, a kod golova nije mogao ništa. U posljednjim trenucima susreta zaradio je žuti karton zbog zadržavanja.

Njemačkom sastavu je ovo osmi nastup u četvrtfinalu elitnog natjecanja 'Starog kontinenta', a u dosadašnjih sedam nastupa pet puta je prošao u polufinale. Monaco je peti put u četvrtfinalu, a do sada je dva puta prošao, a dva puta ispao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussija je posljednji put stigla do polufinala 2013. godine kada je igrala i finale LP u kojem je izgubila od Bayerna, dok se Monaco zadnji put probio do polufinala 2004. kada je stigao i do finala i izgubio od Porta.

Uzvratni susret je 19. travnja u Monacu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia Dortmund - Monaco 2:3

Strijelci: 0:1 Mbappé (19.), 0:2 Bender (35. - ag.), 1:2 Dembele (57.), 1:3 Mbappé (79.), 2:3 Kagawa (84.)

Borussia Dortmund: Bürki; Sokratis, Bender, Ginter; Piszczek, Weigl, Guerreiro, Schmelzer (od 46. Pulišić); Demeble, Kagawa; Aubameyang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monaco: Subašić; A.Touré, Glik, Jemerson, Raggi; Bernardo Silva, Fabinho, Moutinho, Lemar; Falcao,Mbappé


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice

90+1 - Igrat će se minuta sudačke nadoknade.

90' - Pokušao je Aubameyang glavom iz blizine, ali lopta je otišla preko Subašićevih vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' - U zadnjim minutama Borussia je krenula u totalnu ofanzivu. Monaco se brani svim snagama.

87' - Žuti karton za Subašića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' - GOOOOL! Kagawa ponovno smanjuje prednost gostiju, zabio je za 2:3, iskoristio smušenost u obrani Monaca.

79'- GOOOOL! Monaco vodi 3:1, Mbappe je zabio svoj drugi gol na utakmici, ovaj put nije ništa bilo sporno, 18-godišnji napadač iskoristio je pogrešku Piszczeka i mirno matirao Bürkija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Falcao nije iskoristio veliku pogrešku Borussijinog vratara Bürkija koji je krivo procijenio jedan izlazak iz svog peterca.

57' - GOOOOOL! Dembele je zabio za Borussiju! Bila je to akcija u kojoj je Guerreiro ubacio za Aubameyanga koji je petom proigrao Kagawu da bi lopta došla do Dembelea koji je iz blizine svladao Subašića

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Zaustavljen je pokšaj Dembelea koji je šutirao nakon što se Pulišić probio prema sredini uz aut-liniju.

51' - Borussia je u nastavku krenula puno agresivnije prema vratima Monaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Trener Borussije Tuchel uveo je u igru Christiana Pulišića, američkog reprezentativca hrvatskog porijekla koji je zamijenio Schmelzera.

Kraj 1. poluvremena

45' - Monaco je u prvom poluvremenu napravio sjajan posao protiv grogiranog domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - GOOOOOOL! Monaco vodi 2:0! Autogol je zabio Sven Bender! Ubacio je s lijeve strane Raggi, tražeći Mbapea, ali je prije do lopte stigao nesretni Bender i udarcem glavom zakucao loptu u mrežu vratara vlastite momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - Ovaj put je sudac ispravno dosudio zaleđe u kojem se našao Borussijin igrač Dembele

31' - Kakva šansa za Borussiju! Ginter je sjajno s desne strane ubacio za Kagawu koji je bio svega nekoliko metara udaljen od Subašićevih vratiju, ali je šutirao pored gola. Veliki promašaj.

28' - Prekršaj na Mbappéu, ali iz slobodnog udarca Monaco nije uspio ozbiljnije zaprijetiti. Borussia je zasad pokazala vrlo malo, očito je jučerašnji napad ostavio traga na momčadi. Subašić na vratima Monaca zasad nema posla.

19' - GOOOOL! Mbappé je zabio za 1:0 i vodstvo gostiju. Bernardo Silva je pokrenuo akciju, a Lemar dodao za mladog napadača koji je, čini se, bio u nedozvoljenoj poziciji, no pomoćni sudac nije reagirao, pa je Orsato priznao pogodak.

16' - Fabinho je promašio, njegova lopta otišla je pored lijeve vratnice!

15' - Jedanaesterac za Monaco! Sokratis je srušio Mbappea u 16-ercu

11' - Piszczek je pronašao na desnoj strani Aubameyanga koji je šutirao iskosa prema Subašićevim vratima, ali preko gola. Dosad najbolja prilika...

5' - Dosta usporen tempo utakmice na početku. još nema prilike ni za jednu momčad.

18:45 - Počela je utakmica, 22 sata kasnije od prvotno planiranog termina. Sudac utakmice je Talijan Daniele Orsato

18:25 - Igrači Borussije istrčali su na teren u majici s Bartrinim imenom, a navijači su pripremili posebnu koreografiju.

18:00 - Kontrole na ulasku u stadion su rigorozone, navijači ne smiju unijeti ruksak na tribine.

17:45 - Potvrđeni su sastavi za utakmicu, malo je iznenađenje što je Christian Pulišić ostao na klupi Borussije.

17:30 - Na strani domaćina je statistika, dortmundska Borussija dobila je 11 od posljednjih 12 europskih utakmica na domaćem terenu. Ove dvije momčadi dosad se još nisu susrele u europskim kupovima.

17:00 - Iz bolnice se oglasio Marc Bartra, koji je danas operiran, nakon što mu je rasprsnuto staklo ozlijedilo ruku i rame. Igrači Borussije zagrijavat će se u majicama posvećenim svom suigraču.

Neki od Monacovih navijača stavili su Bartrino ime na dres svog kluba.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo