EUROFIJA U MANCHESTERU / Svi čekaju Ronaldov debi, Portugalac poslao poruku konkurenciji: 'Nisam ovdje došao na odmor'

Image
Foto: Profimedia

Ne samo Manchester, cijeli svijet s nestrpljenjem čeka Ronaldov povratnički nastup

10.9.2021.
9:23
Profimedia
VOYO logo

Portugalac Cristiano Ronaldo pred drugim je debijem u dresu Manchester Uniteda. Crveni vragovi u subotu od 16 sati igraju s Newcastleom na Old Traffordu te se očekuje da bi jedan od najboljih nogometaša u povijesti trebao biti u sastavu Ole Gunnara Solskjaera. Prije utakmice za službenu klupsku stranicu poručio je kako se u klub vratio zbog trofeja.

"Nisam došao na odmor. Kada sam prošli put bio u Unitedu, osvajali smo trofeje, bilo je veoma dobro. Sada sam tu da to ponovimo. Sposoban sam za to, kao i ova momčad. Spreman sam za napad na nove trofeje. Tu sam da bih pobjeđivao. Imamo veliku šansu", poručio je i dodao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi spominju moje godine, ali moraju znati da ja nisam kao drugi. Pokazujem to sve ovo vrijeme. Iz godine u godinu sam na vrhuncu. Uvjeren sam da će isto biti i sada i da ću se lako uklopiti s novim suigračima", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedmica na leđima

Ronaldo će, inače, nositi broj sedam, kao što je to bio i slučaj dok je igrao za United u razdoblju od 2003. do 2009. Da bi dobio sedmicu na dresu ustupak je morao napraviti Edinson Cavani, koji će od sada imati broj 21.

"Nisam bio siguran hoću li ponovno moći imati broj sedam na dresu, zato veliko hvala Cavaniju na njegovoj lijepoj gesti", kazao je Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom mandatu u Unitedu Ronaldo je u 292 utakmice postigao 118 golova, nakon toga je devet sezona proveo u Real Madridu, a posljednje tri u Juventusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo