CR7 SE UPISAO U POVIJEST TALIJANSKOG VELIKANA: / Vjerovali ili ne, Ronaldo je već postao Juveov rekorder

Image
Foto: AFP

Iza njegovih leđa ostali su Higuain, Tevez, Inzaghi...

31.10.2018.
18:14
AFP
VOYO logo

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo napustio je u ljetnim mjesecima Real Madrid nakon što je svoje ime upisao u knjige rekorda tog slavnog španjolskog kluba. Najbolji je Realov strijelac u jednoj sezoni (61 gol), u prvenstvu (311 golova), ukupno (450 golova)... niz njegovih rekorda zaista je impresivan. A sad je rekorde počeo pisati i u dresu Juventusa.

U uvodnih deset ligaških utakmica za talijanske prvake kojima se priključio sredinom srpnja Ronaldo je sudjelovao sa sedam postignutih pogodaka što je, javlja As, rekordno ostvarenje za Juventusove nogometaše. Točnije, u pitanju je izjednačenje rekorda kojeg je postavio velški napadač John Charles u sezoni 1957/58 koju je i okončao kao najbolji strijelac prvenstva (28 golova).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvorilo se

Ronaldo u uvodne tri prvenstvene utakmice za Juve nije zabio gol, a onda se otvorilo. Dvaput je tresao mrežu protiv Sassuola, potom kaznio Frosinone, mirovao protiv Bologne i Napolija – ako se mirovanjem mogu zvati četiri asistencije – te nastavio 'trpati' u utakmicama koje su uslijedile. Udinese i Genoa dobili su jedan gol od njega, Empoli dva.

Šest golova u prvih 10 utakmica Serie A za Juventus su postizali Gonzalo Higuain, Carlos Tevez i Filippo Inzaghi. Svi oni ostali su iza Ronaldovih leđa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo