BRAVO MALI VATRENI! / Zaustavili i 'Furiju' i u velikom stilu prosli dalje

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina plasirala se kao pobjednik skupine u cetvrtfinale Europskog prvenstva u Bugarskoj nakon sto je u zadnjem kolu u Slivenu odigrala 0:0 protiv Spanjolske.

12.5.2015.
18:34
VOYO logo

Nakon pobjeda nad domacinom turnira Bugarskom (2:0) i Austrijom (1:0), kojima su izborili prolaz medu osam najboljih, hrvatski kadeti su remijem protiv Spanjolske osvojili grupu bez primljenoga gola. Spanjolcima, za koje je cijelu utakmicu odigrao Dinamov talent Dani Olmo, za prolaz je bio dovoljan i bod i bila je to utakmica bez puno rizika.

Najvecu sansu Spanjolci su propustili u 67. minuti kada je udarac Villalbe iz blizine obranio najbolji pojedinac utakmice, vratar Ivan Nevistic. Izabranici Darija Basica mogli su u posljednjoj minuti i do pobjede, ali je udarac Karla Igora Majica s gol-linije ocitio branic Cucu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici skupine Bugarska i Austrija su odigrale 1:1. Hrvatska je pobjednik skupine sa sedam bodova i gol razlikom 3-0, dalje je prosla i Spanjolska s pet bodova, Austrija je natjecanje zavrsila s dva, a domacin Bugarska s jednim bodom.

U cetvrtfinalu 15. svibnja Hrvatska ide na drugoplasiranu reprezentaciju iz skupine B, a to mogu biti Ceska, Njemacka ili Belgija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA: Nevistic, Hudecek, Sosa (Soldo, 46), Briski, Kalaica, Lovren (Majic, 55), Halilovic, Urosevic, Zenko, Babic (Brekalo, 53), Blecic

SPANJOLSKA: Inaki, Amo, Cucu, Alex Martin, Dani Morer, Fran, Villalba, Pepelu (Moya, 73), Dani Olmo, Kuki (Navarro, 78), Carles Perez

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo