Nova Vatrena devetka / 'Bilo je dosta namazanih likova, bilo je teško ovdje igrat': Ante Budimir za RTL otkrio zanimljiv detalj o svojim nogometnim počecima

Gdje je napravio prve nogometne korake, na što je sve spreman u reprezentaciji i kako je zadovoljan u Osasuni? Sve to i još puno toga otkrio je Ante Budimir u razgovoru za RTL.

14.7.2022.
21:45
VOYO logo

Napadač hrvatske reprezentacije koji pokazuje kvalitete slične Mariju Mandžukiću je Ante Budmir. Pokazao je to u lipanjskoj reprezentativnoj akciji i istaknuo se kao jedan od važnih aduta Zlatka Dalića za Svjetsko prvenstvo u Katru. Gdje je napravio prve nogometne korake, na što je sve spreman u reprezentaciji i kako je zadovoljan u Osasuni?

Odmah na početku otkrio je našem novinaru Borisu Jovičiću otkrio kako su izgledali njegovi nogometni počeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pomoglo mi je, ojačalo me i uživam tu gdje jesam'

"Ovdje sam bio najmlađi na ovom parkingu našem betonskom. Bilo je dosta namazanih likova i bilo je jako teško ovdje igrat na ovom igralištu. Pomoglo mi je, ojačalo me i uživam tu gdje jesam. Iza nas je stadion od Gorice. Provodio sam vrijeme ovdje i vidio tamo velike tribine i neki stadion. Tad sam reko mami - ja bih išao igrat tamo na Radnik. Ona me uzela za ruku i odvela tri minute pješke i onda je krenuo ozbiljniji nogomet', rekao je Ante Budimir.

I tako je postao jedan od glavnih aduta Zlatka Dalića za Katar. Dugo se već povlači pitanje 'devetke' u reprezentaciji, dosad je možda bio u drugom planu, ali nakon lipanjske akcije u Ligi nacija, Budimir se itekako dokazao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEVJEROJATNO /

Ako su penali lutrija, Vatreni dobro kockaju: Hrvati drže čak šest rekorda na SP-u

Image
NEVJEROJATNO /

Ako su penali lutrija, Vatreni dobro kockaju: Hrvati drže čak šest rekorda na SP-u

'Vidim se u svakoj ulozi, šta god treba, ništa mi nije teško'

"Trebalo je dosta vršiti pritisak. Bili su dosta zahtjevni obrambeni igrači Francuske, bilo je dosta duela. Kad igraš protiv svjetskih prvaka, zna da moraš biti kompaktan i moraš se branit, da će te natjerat da stojiš iza lopte", konstatirao je.
Otkrio je napadač Osasune i koja je njegova prava uloga u dresu reprezentacije.

"Vidim se u svakoj ulozi, šta god treba, ništa mi nije teško. Ako se treba borit sa stoperima, pomagat veznoj liniji - nema nikakvih problema. Ali svi volimo biti blizu gola, poentirat. Moraš igrat u svim smjerovima", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velike su ambicije u novoj sezoni

U završnici prvenstva ušao je u pravu formu i postao sedmi strijelac Primere. Od ukupno 38 utakmica, igrao je u njih 28. U prosjeku igra 62 minute i postigao je osam golova, od čega njih šest u isto toliko uzastopnih utakmica. Zabija u prosjeku svakih 218 minuta.

'Morao bih se sjetit kad sam imao tri sezone za redom. To znači i privatno i na profesionalnom polju, neki mir i stabilnost. Sviđa mi se u Osasuni što je jako stabilan klub i što imaju ideju, žele uvijek probat bit bolji nego što su bili. U Španjolskoj je prvih sedam ekipa istih, izmijenili su se među sobom. Krenuvši od toga da smo ta sigurna stabilna sredina, zašto ne probati u tom nekom finalu sezone priključit se i bit blizu i napasti neko mjesto', zaključio se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 10. mjesta prošle sezone, ambicije su velike. A uz to, i lov na mjesto koje vodi na Svjetsko prvenstvo u Katru.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo