'Guardiola je počeo plakati, a ja nisam znao što da mu kažem'

3.12.2013.
15:16
VOYO logo

Osamnaestogodišnjak je u kolovozu saznao da mu otac ima rak i ta ga je vijest, naravno, jako pogodila, no rekao je kako mu je situaciju jako olakšao ljudski pristup trenera i čelnika kluba.

"Slomilo mi se srce, sjedio sam u klubu i plakao. Bio sam potpuno uništen. Uli Hoeness mi je odmah ponudio pomoć. Kontaktirao je najbolje liječnike u Njemačkoj, doveo mog oca i tu je započeo liječenje. Pep Guardiola me nazvao, rekao da mu je žao i da mi želi pomoći, a ja sam mu rekao da sam uplašen i samo sam plakao. Rekao mi je: 'Ljudi koji te najviše vole i kojima si najbliži, moraš se osloniti na njih.' Tada je počeo plakati, a ja nisam znao što da mu kažem", prepričao je tužne trenutke Hojbjerg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayernov direktor za odnose s medijima Markus Horwick je poručio kako Bayern ima obavezu pomagati svojim igračima na terenu, ali i izvan njega.

"On je dio naše obitelji. Ako se nešto dogodi našem igraču, mi smo tu da mu pomognemo. Znali smo da je Pierre-Emile u jako teškoj situaciji i reagirali smo. Imamo veliku odgovornost, pogotovo prema mladim igračima. Oni ne dolaze kod nas samo kao nogometaši, oni su mladi ljudi. Ako trebaju pomoć i tužni su, naša je obaveza da se pobrinemo za njih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hojbjerg je novinarima rekao da liječnici na početku očevog liječenja nisu bili previše optimistični, ali kaže da je sada situacija puno bolja.

"Sada postoje jako velike šanse da će preživjeti. Ja sam siguran da hoće. Zaista je sjajno što nam je klub pružio pomoć i što je bio tu za mene i moju obitelj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo