ŽESTOKA REAKCIJA IZ SRBIJE NA KOLINDINU IZJAVU: / Riječi predsjednice odjeknule i sablaznile sve u Beogradu

Image
Foto: Screenshot/N1/PIXSELL

'Vidio sam izjavu predsjednice RH i ona ne sadrži notu izvinjenja'

11.2.2019.
14:23
Screenshot/N1/PIXSELL
VOYO logo

Vaterpolski klub sportskog društva Crvena Zvezda iz Beograda u ponedjeljak se točno u podne obratio javnosti povodom subotnjeg sramotnog napada na trojicu igrača koji su se našli na meti lokalnih mladića, kojima se nije svidjelo što su dvojica od njih ispod civilnih jakni imali klupske trenirke s grbom kluba.

Više o tome možete pročitati - OVDJE. Svi napadnuti došli su ispred novinara i po prvi put iznijeli detalje napada i svoje viđenje čitavog incidenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne treba ostati gluh i nijem ako krenu neke konstrukcije'

"Vidio sam izjavu predsjednice RH i ona ne sadrži notu izvinjenja. Ne treba ostati gluh i nijem ako krenu neke konstrukcije. Ovdje je bilo riječi o ekstremnom nacionalizmu, pa znamo da nasilje nije dio sporta, što je ona imputirala. Jesmo li krivi što smo živi? Nikakav grijeh u 21. stoljeću nije prošetati se u trenirci s obilježjima svog kluba. Navijači su jedna priča, ovo nisu bili navijači, ovo nije navijački sukob, igrači nisu navijači. To je nešto drugo”, istaknuo je Nebojša Čović, predsjednik sportskog društva Crvena Zvezda i dodao:

Image
IGRAČI CRVENE ZVEZDE O NAPADU U SPLITU: /

'Vikali su da smo četnici, napali nas nožem, a nitko na Rivi nije nam htio pomoći. To me boli'

Image
IGRAČI CRVENE ZVEZDE O NAPADU U SPLITU: /

'Vikali su da smo četnici, napali nas nožem, a nitko na Rivi nije nam htio pomoći. To me boli'

'Šačica idiota može srušiti sve što se s mukom gradi godinama'

"Šačica idiota može srušiti sve što se s mukom gradi godinama. Nikada se ništa slično nije dogodilo u Srbiji. Ovo je organizirani napad. Huligani su bili opremljeni i to je pokušaj linča. Da ne bi hrvatsko pravosuđe pravilo ekshibicije. Pa da su ušli u trenirkama, je li to grijeh u EU?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje je kraj, ako je gradonačelnik Splita ranije rekao da Srbi trebaju znati gdje im je mjesto. Što da očekujemo kada sinoć na utakmici Torcida daje podršku ovim idiotima. Idiota ima mnogo više. Napravljeni su propusti u osiguranju igrača. Hrvatski i svi političari u regiji se trebaju pitati kamo ovo vodi, revizija povijesti... Ne mislim da je problem da se netko u Beogradu šeta u trenirci Dinama, Cibone", istaknuo je Nebojša Čović.

Image
Image

SRAMOTNA TRADICIJA: Ovo Splitu ni Splićanima niti malo ne služi na čast već barem polja stoljeća

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadnuti na Rivi usred bijela dana

Trojica vaterpolista “Crvene zvezde” napadnuta su u subotu nešto prije 14 sati na splitskoj rivi, dvojica su uspjela pobjeći, dok se jedan spasio skokom u more. Vaterpolisti Dušan Vasić, Miloš Maksimović i Aleksandro Kralj sjedili su u jednom splitskom kafiću uoči utakmice koja se u subotu trebala odigrati protiv domaćeg Mornara. Konobar je uočio da ispod civilnih jakni imaju trenirke s obilježjima Crvene Zvezde. Promijenili su kafić, ali ubrzo su se stvorili huligani i napali ih.

Uhićena trojica napadača

Policija je privela i pritvorila trojicu od petorice huligana, koliko ih je navodno sudjelovalo u ovom napadu. Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu, dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana, dvojicom 25-godišnjaka i jednim 23-godišnjakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za preostalom dvojicom napadača se još uvijek traga. Inače, u nedjelju navečer splitska policija je zaključila da je ovdje riječ o kvalificiranom obliku razbojništva, pokušaju nanošenja teških tjelesnih povreda, a sve u vezi sa zločinom iz mržnje.

Kolinda Grabar-Kitarović: 'Svako nasilje je neprihvatljivo'

Napad na vaterpoliste Crvene Zvezde na splitskoj rivi komentirala je i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Huliganstvo je pošast suprotna idealima sporta, a svako nasilje neprihvatljivo. Zahvaljujem građanima Splita koji su danas odmah stali u obranu tih vrijednosti", napisala je predsjednica na svom Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krstulović-Opara: 'Osuđujem napad, Split je otvoren i gostoljubiv grad'

Napad je osudio i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara koji je kasno popodne na svom Facebook-profilu napisao da Split nije i neće bit grad koji tolerira nasilje bilo kakve vrste.

“Osuđujem napad na trojicu vaterpolista Crvene Zvezde koji su danas htjeli uživati na splitskoj Rivi. Split je otvoren i gostoljubiv grad. To smo dokazali i činit ćemo sve da tako i ostane”, istaknuo je u svojoj objavi gradonačelnik Krstulović Opara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo