SASUO PALJBU PO PUTINU / Dramatičan istup Vladimira Klička: 'Želi unišiti Ukrajinu i opet uspostaviti carstvo čiji pad nikada nije prihvatio'

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Kličko se nedavno prijavio u rezervni sastav ukrajinske vojske

24.2.2022.
23:05
Screenshot
VOYO logo

Jedan od najboljih teškaša u povijesti boksa, Ukrajinac Vladimir Kličko, žestoko je napao predsjednika Rusije Vladimira Putina zbog invazije na njegovu zemlji. Kličko je ujutro objavio poruku na Twitteru, a potom i na LinkedInu.

Image
ČULI SMO SE S HRVATSKIM NOGOMETAŠEM U UKRAJINI /

'Nitko od Ukrajinaca nije mislio da će doći do rata. Sutra ćemo, daj Bože, otići prema zapadu...'

"Pišem vam iz Kijeva, glavnog grada države koja je u ratu. Ovo nije 'rat za Ukrajinu', ovo je Putinov rat. Izjasnio je da želi uništiti Ukrajinu i suverenitet našeg naroda. Riječi prate rakete i tenkovi. Uništenje i smrt su došli po nas. To je to, krv će se spojiti sa suzama", započeo je Kličko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oprao Putina

"Putin želi preispitati geopolitički balans preko čitave Europe. On sanja o tome da bude zaštitnik slavenskih ljudi gdje god oni živjeli. Želi ponovno uspostaviti carstvo čiji pad nikada nije prihvatio", nastavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj rat protiv moje zemlje nije samo rezultat ludosti jednog čovjeka, već i rezultat godina slabe demokracije na zapadu. Naše vlasti trebaju reći stvari glasnije i jasnije", poručio je 45-godišnji Kličko.

"Ako Putin ode naprijed sa svojim planom i ide promijeniti režim u Kijevu, onda demokracije diljem svijeta moraju početi razmišljati o promjene režima u Moskvi, prije nego što je prekasno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši boksački prvak u teškoj kategoriji prijavio se početkom mjeseca u rezervni sastav ukrajinske vojske, rekavši da ga je ljubav prema svojoj zemlji natjerala da je brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov brat Vitalij, također bivši svjetski boksački prvak također je poručio kako će u slučaju ruskog napada na Ukrajinu aktivno sudjelovati u obrani.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo