LEGENDARNI CASILLAS U DRUŠTVU RONALDA: / Španjolac stigao do velikog jubileja u Ligi prvaka i upisao se u povijest

Image
Foto: AFP

Španjolac je osvajao Ligu prvaka u tri navrata

12.12.2018.
7:45
AFP
VOYO logo

U skupini D uoči posljednjeg kola znalo se je da je Porto osigurao prvo, a Schalke drugo mjesto, a time i plasman u nokaut fazu LP, dok je nastavak natjecanja u Europskoj ligi izborio Galatasaray, iako je u utorak na domaćem terenu izgubio od Porta sa 2-3.

Porto je vodio 2-0 i 3-1 golovima Felipea (17), Mousse Marege (42-pen) i Sérgia Oliveire (57), ali Galatasaray je mogao doći do izjednačenja. Eren Derdiyok u 65. minuti smanjuje na 2-3, a već u sljedećem napadu domaćini su izborili penal. Alžirac Sofiane Feghouli, koji je u prvom poluvremenu zabio s bijele točke (45+1), u 67. minuti nije realizirao penal, pogodio je gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz bok Portugalcu

Na vratima portugalskog kluba i ovaj put bio je legendarni Španjolac IkerCasillas. Bio mu je to 173. nastup u Ligi prvaka po čemu je rekorder, kao i po tome što je prvi nogometaš koji je nastupio u 20 sezona tog natjecanja. U utorak navečer pak priključio se Cristianu Ronaldu kao drugi nogometaš sa 100 pobjeda u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski prvak iz 2010. debitirao je u ovom natjecanju s 18 godina i 177 dana u rujnu 1999. postavši najmlađi vratar koji je zaigrao u Ligi prvaka. To je bio sve do listopada 2017. kad ga je naslijedio Benficin Mile Svilar.

No, još je uvijek najmlađi koji je osvojio trofej. Četiri dana nakon što je napunio 19 godina Real je u finalu 2000. godine razbio Valenciju s 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trofej je osvajao još 2002. i 2014. Prije malo više od tri godine napustio je Santiago Bernabeu, a sada s 37 godina na leđima proživljava renesansu u Portugalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo