POSLJEDNJE ZBOGOM / Legendarni Goran Sobin pokopan u svom Kaštel Kambelovcu: Rađa, Vranković i ostali velikani oprostili se od svog prijatelja

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Velikan hrvatske košarke Goran Sobin pokopan na groblju Gospe na Krugu u svom Kaštel Kambelovcu. Rađa i Vranković na koncu su pomogli i spustiti Sobinovo tijelo u zemlju

22.12.2021.
17:27
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Velikog Gorana Sobina obitelj, rodbina, prijatelji, suigrači, suradnici, znanci u suzama su danas ispratili na drugi svijet. Legendarni košarkaš, dvostruki prvak Europe s Jugoplastikom, velikan hrvatske košarke, pokopan je na groblju Gospe na Krugu u svom Kaštel Kambelovcu, piše Slobodna Dalmacija.

Image
ZA ANTOLOGIJU /

Ovu će utakmicu srpska legenda zauvijek pamtiti, Sobin ga 'spremio u džep' i pritom mu još i zabio 28 poena

Image
ZA ANTOLOGIJU /

Ovu će utakmicu srpska legenda zauvijek pamtiti, Sobin ga 'spremio u džep' i pritom mu još i zabio 28 poena

Rađa i Stojko bili uz lijes

Na posljednje počivalište Sobina su ispratili hodajući uz lijes između ostalih i prijatelji Dino Rađa, Stojko Vranković koji je kao predsjednik stigao na čelu delegacije Hrvatskog košarkaškog saveza, nećak Slavko Sobin... Cvijeće su između ostalih nosili juniori njegovog Splita, kadeti njegovog Alkara u kojem je također ostavio neizbrisiv trag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska zavijena u crno

Između ostalih Rađa i Vranković na koncu su pomogli i spustiti Sobinovo tijelo u zemlju. "Zemlju s koje pogled puca na ono što je poslije obitelji najviše volio, kaštelansko polje, more", kako je to slikovito i duboko napisao novinar Slobodne. Sportska Kaštela, Split, Dalmacija, Hrvatska zavijeni su u crno. No, nema sumnje, ljudski i košarkaški lik i djelo Gorana Sobina, pamtit će zauvijek generacije obožavatelja košarke, ne samo u Splitu, nego u čitavoj Hrvatskoj. Velikani nikad ne umiru.

Umro u 59. od srčanog udarac

Legendarni bivši košarkaš Goran Sobin preminuo je prije dva dana u 59. godini života. Otišao je iznenada, od posljedica srčanog udara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši hrvatski reprezentativac igrao je za KK Split, Aris, Cibonu, Zagreb, Alkar i Taugres, no najviše ga pamtimo kao člana čudesne generacije tadašnje Jugoplastike.

Osvojio tri uzastopna naslova prvaka Europe

Sobin je osvojio dva od tri uzastopna naslova prvaka Europe splitskog kluba, a posebno je briljirao na Final Four turnirima 1988./1989. i 1989./1990. Nakon tih naslova karijeru je nastavio u grčkom Arisu, a posljednji klub za koji je igrao bio je sinjski Alkar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se umirovio, nije ostao u košarci. Posljednjih je godina dolazio na utakmice KK Splita kako bi gledao svojeg sina Josipa, također košarkaša.

Božo Maljković: 'Otišao je najbolji među nama'

"Ljut sam. Tko sam ja da se ljutim na Boga? Ipak mu moram malo zamjeriti. Taj preuranjeni poziv je sebičan prema nama ljudima. Zašto? Jer nas je uskratio za najboljeg među nama. Još uvijek trošim njegovo domaće maslinovo ulje koje mi je prilikom posljednjeg susreta poklonio. Falit će i nama i moru i maslinama. Falit će i Splitu, Dalmaciji i košarci. Je*iga", napisao je za srpski Blic nakon što je objavljeno da je Goran Sobin preminuo, njegov trener u Jugoplastici, veliki Božo Maljković, čovjek koji je kao trener predvodio nezaboravnu generaciju Jugoplastike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo