POTRESNI OPROŠTAJ / Legendarnog trenera šokirala smrt Gorana Sobina: 'Tko sam ja da se ljutim na Boga? Ali moram barem malo...'

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Goran Sobin je u dresu Jugoplastike osvojio tri naslova prvaka Jugoslavije.

20.12.2021.
16:28
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Legendarni košarkaš Jugoplastike Goran Sobin iznenada je preminuo u ponedjeljak u 59. godini od posljedica srčanog udara.

Image
POČIVAO U MIRU /

Legenda Jugoplastike Goran Sobin preminuo u 59. godini

Image
POČIVAO U MIRU /

Legenda Jugoplastike Goran Sobin preminuo u 59. godini

"Iznenada nas je napustio naš legendarni centar Goran Sobin. Goran je rođen 3. rujna 1963. godine, bio je jedan od kamena temeljaca najvećih dana Jugoplastike s kojom je osvojio dvije titule prvaka Europe. Gorane, hvala za sve i adio," objavio je klub s Gripa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sobin je bio član nezaboravne generacije "Žutih" koja je u sezoni 1989. donijela trofej prvaka Europe u Split, a iduće godine taj naslov i obranila. U dresu Jugoplastike osvojio je i tri naslova prvaka Jugoslavije.

Tijekom karijere igrao je i za grčki Aris, Cibonu, Zagreb, Alkar, te španjolski Taugres. Bio je reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske, a nakon prekida karijere košarci se rijetko vraćao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legenda jugoslavenske košarke i trener momčadi Jugoplastike koja je sa Sobinom pokorila Europu, Božidar Maljković, nije skrivao da ga je šokmirala tužna vijest iz Hrvatske.

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Božidar Maljković

"Tko sam ja da se ljutim na Boga? Ipak, Sobinkov odlazak moram mu barem malo zamjeriti. Taj preuranjeni poziv sebičan je prema nama ljudima. Zašto? Zato što nas je uskratio za najboljeg među nama. Ako bih morao reći nekom strancu što je Dalmatinac ja nimalo ne dvojim koga bih mu opisao. Blaga duša, tanka, a protiv najvećih protivnika 'dišpetan' i nerazumno hrabar. Ribar da nema boljega. Još uvijek koristim njegovo domaće maslinovo ulje koje mi je, teško ovo pišem, prilikom našeg posljednjeg susreta poklonio. Falit će i nama, i moru, i maslinama. Falit će i Splitu, i Dalmaciji i košarci… J**i ga!!!", izjavio je Maljković za Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo