ŠOK I NEVJERICA / Je li Bojan Bogdanović odigrao svoju posljednju utakmicu za reprezentaciju? 'Vidjet ćemo, treba pustiti mlade i totalni reset'

Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

'Mislim da sam tek sada, kad sam se ohladio, shvatio gdje smo i što smo. Ne može gore. Mislio sam da će biti bolje, zato jer su mladi igrači napredovali, mislim tu na Ivicu Zupca i Marija Hezonju, pa i na ove dosta mlađe poput Roka Prkačina ili Lovre Gnjidića, ali ne samo njih, ima tu dosta igrača boljih nego ranije'

5.7.2022.
10:47
Goran Kovačić/PIXSELL
VOYO logo

Je li najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović odigrao svoju posljednju utakmicu za reprezentaciju? Pitaju se to mnogi nakon izrečenog u razgovoru za Sportske novosti, a ne samo zbog toga, nego i zbog nove blamaže koja zasigurno ostavlja ranu na srcu Babi, koji je uvijek s ponosom oblačio nacionalni dres Hrvatske.

Što si stariji, poraz teže pada

Kako čovjek nekako stari, onda mu svaki poraz teže pada. Ne pjeva Davorin Bogović uzalud "sve je lako kad si mlad".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELIKA ANKETA NET.HR-A /

Tko je kriv za debakl hrvatske košarke? Ovo što se događa prestrašno je, neka se i vaš glas čuje

Image
VELIKA ANKETA NET.HR-A /

Tko je kriv za debakl hrvatske košarke? Ovo što se događa prestrašno je, neka se i vaš glas čuje

Dojam je ostao da smo ga, možda, u nedjelju posljednji puta gledali u nacionalnom dresu. Čovjek koji je zabio najviše poena za Hrvatsku, koji je unazad 12 godina nosio reprezentaciju, morao je sam sa sobom, tako je to izgledalo, pronaći novi motiv kako bi se kolovozu pridružio pripremama reprezentacije, odigrao pretkvalifkacije za Eurobasket 2025., a onda i sam rujanski Eurobasket.

"Kako sam? Evo, bit ću iskren, vjerojatno gore nego sam bio u nedjelju kad je završila utakmica. Mislim da sam tek sada, kad sam se ohladio, shvatio gdje smo i što smo. Ne može gore. Mislio sam da će biti bolje, zato jer su mladi igrači napredovali, mislim tu na Ivicu Zupca Marija Hezonju, pa i na ove dosta mlađe poput Roka Prkačina ili Lovre Gnjidića, ali ne samo njih, ima tu dosta igrača boljih nego ranije. Mislio sam da ćemo se skupiti i odigrati dvije dobre utakmice. Znao sam da će to biti teško protiv Slovenije, jer im se vratio i Goran Dragić, ali sam bio uvjeren da unatoč svih problema, i uz težak poraz od Slovenije, Fince možemo dobiti", rekao je Bojan Bogdanović i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već viđena priča

"Sve je to, na žalost, već viđeno. I osobno sam bio u takvim situacijama, pa bi bilo i glupo i ružno reći da je ovo nešto novo..."

Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Bojan Bogdanović ne zna hoće li i dalje igrati za reprezentaciju Hrvatske. Sve ovo ga je jako pogodilo, a i vrijeme je za mlađe.

Bogdanović je uvijek najviše bio kritičan prema samom sebi, a uvijek je vjerovao i hrabrio upravo svoje mlađe suigrače. Upravo je nakon poraza od Finske stao u obranu Lovre Gnjidića, koji je promašio 4 slobodna bacanja u završnici susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba pustiti mlade igrače, mislim tu na Prkačina, Gnjidića, Zupca, Hezonju i druge da igraju, dati im povjerenje. Treba vidjeti što je s ligama koje se igraju, početi se baviti ozbiljno mlađim kategorijama, počevši od djece koja igraju na vanjskim terenima. Treba nam potpuni reset...  Treba vidjeti tko će biti tu za Eurobasket. Što se tiče Igara i SP-a, ja sam tu, na žalost, svoju priču s reprezentacijom završio. Kad budu sljedeći SP i sljedeće Igre, ja ću već biti u dobrim godinama i tko zna što će biti sve do tada".

Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Babo u prodoru. Jesmo li ga posljednji put gledali u akciji u dresu Hrvatske?

'Trebat će nam sad dosta vremena za skupiti nosi entuzijazam'

Bojan je naglasio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebat će dosta vremena za skupiti novi entuzijazam. Uvijek se dogodi isto, okupimo se, pa iznova i iznova dobijemo šamar. Tonemo sve dublje i iz ove perspektive, ja doista ne znam što će biti. Dosta se spominje pitanje stranca, jesmo li ga trebali uzeti i koliko bi s njim bili bolji. Ni Stojko ni Dino nisu bili na terenu, mi smo bili ti koji su imali osam poena viška na dvije minute do kraja. Koliko ih god ljudi krive, ima dosta stvari na koje oni nisu mogli utjecati."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo