GOSPODIN I ŠPANER / Hrvatski 'doktor' košarke briljirao i nakon velike pobjede: 'Za mene je to jako bitno u ovim godinama, ipak imam 37.'

Image
Foto: Profimedia

'Za mene je to jako bitno u ovim godinama, ipak imam 37.'

8.9.2022.
17:02
Profimedia
VOYO logo

Izbjegli smo Srbiju u osmini finala EuroBasketa i vjerojatno ćemo igrati protiv Finske, reprezentacije koja nas je dobila u kvalifikacijama za one dodatne kvalifikacije, završni turnir za MundoBasket. Riječki poraz potresao je hrvatsku košarku, a sad bi mogla doći prilika za naplatu starih dugova i barem malo isprati gorak okus debakla.

Image
PRAVAC BERLIN /

Slomili smo Ukrajinu nakon velike drame: Na krilima sjajnog kapetana osigurali smo željeno treće mjesto i izbjegli Srbiju

Image
PRAVAC BERLIN /

Slomili smo Ukrajinu nakon velike drame: Na krilima sjajnog kapetana osigurali smo željeno treće mjesto i izbjegli Srbiju

Pobjeda +5

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija pobjedom protiv Ukrajine 90-85 (21-21, 24-21, 22-25, 23-18) u posljednjem, 5. kolu osigurala je u četvrtak u Milanu najmanje treće mjesto u skupini C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Hrvatska i Ukrajina su natjecanje u skupini okončale s omjerom pobjeda i poraza 3-2, a na isti taj omjer mogla bi doći i Italija ukoliko kasnije u četvrtak svlada slabašnu Veliku Britaniju. U slučaju pobjede Italije, Hrvatska će natjecanje u skupini okončati na trećem mjestu, druga će biti Ukrajina, a Italija četvrta zbog omjera u međusobnim susretima.

Ako pobijedi Velika Britanija, tada će Hrvatska završiti na drugom mjestu u skupini, Ukrajina na trećem, a Italija na četvrtom. Grčka je sa 4-0 još ranije osigurala prvo mjesto, dok su Estonija i Velika Britanija bez izgleda za prolazak u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napreduju hrvatski košarkaši kako turnir odmiče

Prvi hrvatski strijelac protiv Ukrajine bio je Bojan Bogdanović s 27 poena, a imao je i sedam skokova te tri asistencije. Dominik Mavra je dodao 13, a Krunoslav Simon 11 koševa uz šest skokova. Kod Ukrajine najbolji su bili Volodimir Herun s 21 poenom i Bogdan Bliznjuk sa 16.

Doktor košarke Kruno Simon govorio je nakon utakmice s Ukrajinom za BiE's Emmet Ryan. Kazao je Kruno kako se igra hrvatske košarkaške reprezentacije popravlja iz utakmice u utakmicu na turniru, te kako se nada da će pružiti bolju košarku u Berlinu. Hrvatski košarkaši sad će imati dva dana odmora prije Berlina. Novinar je upitao Krunu koliko mu je to bitno uoči osmine finala turnira? Iskusni 37-godišnji bek velikih mogućnosti lagano se nasmijao i poentirao poput majstora:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene je to jako bitno u ovim godinama, ipak imam 37."...

Novinar mu je na to kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi ste još mlad Kruno, ja imam evo 41."

"Da, da, za mene je svaki dan sve teži za igrati u ovom tempu. No, moramo dati sve od sebe. Sretan sam jer sam protiv Ukrajine vidio neke nove dečke da su se istaknuli, protiv Italije su se istaknuli pak neki drugi i tako", objasnio je dobro raspoloženi Krunoslav Simon i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretno smo jer smo treći, ali svjesni smo da trebamo igrati bolju košarku i imati više kontrole. Ukoliko u Berlinu budemo igrali onako kako znamo, nitko neće biti sretan igrati protiv nas", kazao je Kruno Simon.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo