APSURDNO / Potez drugoligaša začudio sve: 'Razočaravajuće. Možda ih je strah da publika ne bi bila na našoj strani'

Image
Foto: KK Dinamo Zagreb

Derbi 4. kola Prve hrvatske košarkaške lige u Draženovu domu bez publike: 'Mogu nagađati ali nema točne informacije da li je taj strah kod njih da ne bi publika bila na našoj strani. Mislim da su išli pragmatizmom bolje nitko nego njima'

15.10.2021.
12:17
KK Dinamo Zagreb
VOYO logo

Nakon odličnog ulaska u sezonu s tri ligaške pobjede, ukupno četiri ako računamo i Kup, pred KK Dinamo Zagreb ove je subote novi izazov. U 4. kolu Prve hrvatske lige dinamovci idu u goste rivalu Hermes Analitici, momčadi koja je na identičan način ušla u sezonu.

Image
SPEKTAKL U DRAŽENOVU DOMU /

Morate doći u nedjelju: 'Nemaju svi priliku u Hrvatskoj igrati u takvoj atmosferi. Svjesni smo snage Boysa'

Image
SPEKTAKL U DRAŽENOVU DOMU /

Morate doći u nedjelju: 'Nemaju svi priliku u Hrvatskoj igrati u takvoj atmosferi. Svjesni smo snage Boysa'

Odličan uvod u sezonu

Stoga, bit će to sudar dvije neporažene momčadi za prvo mjesto, pravi drugoligaški derbi. Utakmica je na rasporedu u subotu od 17.00 u KC Dražen Petrović. Obje momčadi imaju iste ambicije, a to je - pobjeda! Prije deset dana, Dinamo je slavio protiv Hermes Analitice zamrznuvši ju na -10 (81-71), te tako osvojio Kup Krešimira Ćosića regije centar i izborio nastup u I. krugu Kupa na nivou Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvod u sezonu bio je odličan. Ne mogu ništa reći. I to osvajanje zagrebačkog dijela Kupa i sam ulazak u prvenstvo s tri pobjede, pokazalo se da smo složili dobru momčad, da je momčad mlada i razigrana. Pokazali smo i koje su nam aspiracije u ovoj sezoni. Zadovoljan sam s ovim što smo do sad napravili, ali što sam i rekao dečkima neki dan na treningu, mi još nismo napravili ništa i za svaku sljedeću utakmicu se moramo pripremati kao da nam je zadnja", kazao nam je trener prve momčadi Dinama Milan Ličina i nastavio:

"Malih, sitnih problema uvijek ima ali imamo dovoljno široki roster i klupu da sve to možemo za sad preskočiti, sve možemo apsorbirati. S Hermesom smo igrali sad u finalu Kupa i pokazali su ono što znamo o njima, jedan spoj mladosti i iskustva, imaju 4-5 starijih igrača. Tu su priključena i tri igrača iz Cedevite Junior. To je jedna vrlo potentna momčad. Nije dakle slučajno da su oni na tom skoru na kojem i jesu. Očekuje nas jedna rezultatski zanimljiva i neizvjesna utakmica".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ostaje navijačima jedino You Tube'

I utakmica koja će, nažalost, biti zatvorena za navijače. Naime, prema informacijama domaćin Hermes Analitica zatvorila je vrata gledateljima zbog, kako kažu, COVID situacije. I dok svi otvaraju svoja vrata ima i onih koji ih, eto, još uvijek zatvaraju.

"To je malo razočaravajuće u ova vremena kad se svi veselimo da publika može ući u dvoranu ali eto, oni su zatvorili svoja vrata za ovu utakmicu da ne bi mogao nitko gledati. Tako da ostaje samo You Tube", ističe Ličina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije baš jasno zašto je Hermes Analitica svoja vrata zatvorila u vremenu kad je intencija otvaranja vrata dvorana i kad se ide prema maksimalnom povratku publike na sportska borilišta, odnosno normalizacija života kao takvog. Baš čudno...

"Iskreno, mogu nagađati ali nema točne informacije da li je taj strah kod njih da ne bi publika bila na našoj strani. Mislim da su išli pragmatizmom bolje nitko nego njima", zaključio je Milan Ličina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Igrat ćemo za naše navijače'

Prvi igrač koji je ljetos stavio potpis na ugovor bio je Andro Anzulović, bek s dugogodišnjim iskustvom igranja u najvišem rangu hrvatske košarke. Branio je dugo boje Zaboka a ukupno je u najjačem rangu hrvatske košarke igrao deset godina.

"Načuo sam da bi se moglo igrati bez publike. Šteta ali dobro. Igrat ćemo onda za naše navijače. Nema sumnje, očekuje nas teška utakmica protiv, uz nas, jednog od favorita za sami vrh Prve lige. Igrali smo s njima već u Kupu ali to je bila jedna totalno drugačija utakmica od ove koja nas očekuje sutra u Ciboni. Svi koji će nastupiti za Dinamo moraju biti sto posto koncentrirani, bit će neizvjesno, očekujem to. Znamo za sve njihove iskusne igrače, koliko su opasni u šutu. Prošle godine u HT Premijer ligi su bili u samom vrhu po zabijenim tricama, iako su ispali lige, tako da su jako opasna momčad. Mladi košarkaši iz Cedevite su im donijeli na širini. Imaju kvalitetu i razvijaju se, Hermes je ozbiljna momčad", istaknuo je Andro Anzulović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo