SPEKTAKL U DRAŽENOVU DOMU / Morate doći u nedjelju: 'Nemaju svi priliku u Hrvatskoj igrati u takvoj atmosferi. Svjesni smo snage Boysa'

Image
Foto: KK Dinamo Zagreb

KK Dinamo u nedjelju u KC Dražen Petrović započinje novu sezonu u kojoj žele izboriti HT Premijer ligu

24.9.2021.
10:58
KK Dinamo Zagreb
VOYO logo

Košarkaši Dinama iz Zagreba u nedjelju započinju novu sezonu 1. hrvatske košarkaške lige (32 kola + doigravanje). Protivnik u KC Dražen Petrović od 15.00 je momčad Ribole Kaštela.

Image
[FOTO] BOŽIĆNA ČAROLIJA BOYSA: /

Skupljeno dvije tone hrane, slatkiša i higijenskih potrepština; Opet su tu kad je potrebno

Image
[FOTO] BOŽIĆNA ČAROLIJA BOYSA: /

Skupljeno dvije tone hrane, slatkiša i higijenskih potrepština; Opet su tu kad je potrebno

Velika očekivanja

Očekivanja za klub i navijače u ovoj sezoni su velika. Pokušati izboriti plasman u najviši rang hrvatske košarke, ono što nisu uspjeli u prošloj a tako su bili blizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamovci su, naime, u dvije teške i neizvjesne utakmice doigravanja za ulazak u Premijer ligu hrabro pali protiv Dubrave Furnira. Koliko je borba za ulazak u viši rang hrvatske košarke bila napeta dovoljno govori i kombinirani zaostatak Dinama protiv Dubrave u obje utakmice. U prvoj su izgubili s -3 (87-84) da bi u drugoj ostali prekratki za 4 poena (76-72).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak ujutro novu sezonu nam je najavio trener momčadi Milan Ličina.

"Ciljevi su još prošle sezone postavljeni visoko, a oni su pokušaj plasmana u rang više. Prošle sezone nismo u tome uspjeli iako smo bili blizu. Sad nastavljamo istim putem", rekao nam je Milan Ličina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjene i odlasci

Dinamo je ljetos osvježio svoj igrački kadar u koji je pristiglo nekoliko novih/starih lica koji kao napete puške čekaju start sezone, a ističu se dolasci Andre Anzulovića, Luke Cvitanovića, Martina Klepe i povratnika Marka Dmitrovića. Klub su između ostalih napustili Marko Jurič, Filip Torić, Matija Maljić, Luka Šušak, Kruno Macner te Mateo Vidović i Nenad Delić koji su Plave pojačali u doigravanju za HT Premijer ligu. Hrvoje Garofolić je novi kapetan momčadi. Je li momčad jača u odnosu na prošlu sezonu?

"To ćemo vidjeti. Dosta je tu promjena, dosta novih igrača. Moji košarkaši stvarno dobro rade, odlično rekao bi ali pravo stanje momčadi ćemo vidjeti tek kad krene prvenstvo i kad krenu ozbiljne utakmice. Apsolutno sam zadovoljan svojom momčadi, igračima i njihovom kvalitetom. Jedva čekamo da krene pa da vidimo gdje smo i što smo", objašnjava nam Milan Ličina i govori kako su pripreme super odrađene...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Najviše smo radili na tome da igrači prihvate naš način rada'

"Najviše smo radili na tome da igrači prihvate naš način rada, koji su oni brzo akceptirali. Spremni smo za početak".

Znamo što navijači, znamo svi što Bad Blue Boysi znače za ovaj klub. U nedjelju se stoga očekuje glasna podrška s tribina za Dinamo. Neki od igrača nikad nisu igrali pred takvom atmosferom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navijači su za nas iznimno bitni i podrška koju oni pružaju velika je stvar za nas. Svjesni smo snage Boysa. Mi smo prošle sezone imali jednu utakmicu s navijačima, atmosfera je bila fenomenalna i to se pokazalo kao nešto što naše navijače nosi visoko. Na našu nesreću, pandemija koronavirusa sve je zaustavila i čitavu sezonu odradili smo bez jedne takve navijačke podrške, takvog vjetra u leđa. Iskreno se nadam da će u ovoj sezoni navijači biti prisutni na tribinama bez prekida, jer to je snaga koju u ovom trenutku nema nitko u ligi a u Hrvatskoj možda samo koji klub", ističe Milan Ličina.

'Spremni smo za bitku'

Jedan od novih igrača koji su došli ovog ljeta je i spomenuti Luka Cvitanović...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spreman sam, svi smo spremni za bitku. Dobro smo odradili taj pripremni period. Spremni smo napast Premijer ligu što je naš glavni cilj. Svjesni smo kakvu odgovornost nosimo, svjesni smo da iza nas stoje naši navijači, složio bih se da možda samo Zadar od svih klubova u Hrvatskoj ima takvu navijačku podršku. Naši navijači značit će nam puno a na nama je da opravdamo očekivanja, da pobijedimo u svakoj utakmici ako to bude moguće, a mislim da hoće. Što se tiče Ribole Kaštela, to je jedna iskusna momčad koja ima igrače koji su prije igrali Premijer ligu, ozbiljnu košarku predvođeni Antom Delašom koji je njihov vjerojatno najbolji košarkaš. Mislim da oni neće biti lagan suparnik, prva utakmica a oni su iskusni i dobri. Stoga, pozivam navijačem da nas u što većem broju dođu podržati. Jako će nam puno značiti njihova podrška s tribina, pogotovo nakon pauze uzrokovane COVIDOM. Idemo pobijediti zajedno", kazao nam je Luka Cvitanović.

'Dinamo je prošle sezone pokazao da mu je mjesto u Premijer ligi'

U momčad Dinama je ovog ljeta došao i Martin Klepo iz KK Pula 1981., koji je mlađe kategorije odradio u Jollyju i Šibenci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je prošle sezone pokazao da mu je mjesto u Premijer ligi. Nas je četvero došlo u klub, koji smo novi i želimo napraviti iskorak. Spremni smo i siguran sam da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu, jer ćemo se sve više uigravati. Prva je Kaštela na redu, neugodni su a k tome su se još i pojačali Antom Delašom, koji spada igrački u rang ili čak dva iznad ovog. Znamo da će nam naši navijači biti podrška, vjetar u leđa. Znam što to znači, igrao sam već pred Funcutima. U dvorani se zna stvoriti jedna jako dobra atmosfera. Uzbuđeni smo svi i jedva čekamo utakmicu svi skupa. Nemaju svi priliku u Hrvatskoj igrati u takvoj atmosferi", zaključio je Martin Klepo.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo