U ZAGREBU POSTOJI JOŠ JEDAN DINAMO, BOYSI ĆE GA BODRITI S TRIBINA: / 'Davno smo dokazali da smo zagrebački klub koji diše plavo'

Image
Foto: Facebook, Dinamo to smo mi

'Naš cilj je vrlo jasan, zahvaljujući preciznoj organizaciji Kluba, sa stručnjacima koji su iskustvo stjecali u europskim i američkim klubovima, s perspektivnim mladima igračima,

20.5.2020.
12:57
Facebook, Dinamo to smo mi
VOYO logo

U Zagrebu od srijede postoji još jedan Dinamo. Radi se o Košarkaškom klubu Rudeš koji je promijenio ime i sada se zove KK Dinamo Zagreb.

"Danas je na hrvatskoj košarkaškoj sceni predstavljen novi klub imena Košarkaški Klub Dinamo Zagreb. Želimo im dobrodošlicu i nadamo se da će to biti još jedna uspješna sportska priča koja će širiti ljubav prema Dinamu i Zagrebu", napisali su iz udruge "Dinamo - to smo mi" na Facebooku u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BBB na tribinama

O novom Dinamu u gradu oglasili su se i iz Futsal Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago nam je pozdraviti novo ime na hrvatskoj košarkaškoj i zagrebačkoj športskoj sceni - Košarkaški Klub Dinamo Zagreb! Iako KK Dinamo od nedavno nosi SVETO IME, radi se o klubu dugačke tradicije (osnovanom 1972.) kojeg je košarkaška javnost do sada poznavala pod imenom KK Rudeš. KK Dinamo natječe se u drugoj košarkaškoj ligi Hrvatske te će, kao i naš Klub, na utakmicama imati podršku Bad Blue Boysa. U klubu trenira više od 200 djece školskog i predškolskog uzrasta pod paskom eminentnih košarkaških imena od kojih je najpoznatije Neven Spahija. Plavi, vidimo se na tribinama!", napisali su iz Futsal Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 2006. godine i dolaska nove Uprave kluba na čelu s predsjednikom Mladenom Miholićem, promijenjena je strategija i klub se okrenuo radu s mladim igračima i ubrzo postao jedan od najrespektabilnijih hrvatskih klubova u radu s djecom i mladeži.

Spahija potpredsjednik

Slavni hrvatski košarkaški trener Neven Spahija 2011. godine je došao na poziciju potpredsjednika kluba, nakon čega su uslijedili veliki uspjesi i rezultati kvalitetnog rada s mladim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dolazak na mjesto potpredsjednika KK Rudeš nije nikakva slučajnost. Dobro sam poznavao ljude koji su involvirani u rad Kluba, a i neki od njih su moji bivši igrači. Moj posao je košarka, a košarka se u KK Rudeš, a sada KK Dinamo Zagreb, vrlo ozbiljno shvaća. Klub je to u kojemu se isključivo apostrofira stručnost. Edukacija trenera i stručnog kadra jedan je od mojih osnovnih i redovnih dnevnih zadataka koje s veseljem obavljam jer s druge strane imam ekipu koja želi učiti i ići naprijed. Kada ste okruženi takvim ljudima, sportašima, mladima i naravno navijačima – uspjeh je neizbježan, a ja sam iznimno ponosan što sam dio ove ambiciozne sredine", rekao je Spahija.

Vesele se podršci s tribina

Službena promjena imena dogodila se prije točno tjedan dana, 13. svibnja, o čemu je progovodio novoizabrani predsjednik Marijan Pojatina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo je važno naglasiti kako je odluka o promjeni imena došla nakon dugog promišljanja. U gradu Zagrebu sigurno ima mjesta za još jedan ozbiljan i ambiciozan klub, a mi smo davno dokazali da smo zagrebački klub koji diše plavo, a to su prepoznali i naši navijači Bad Blue Boysi. Naš cilj je vrlo jasan, zahvaljujući preciznoj organizaciji Kluba, sa stručnjacima koji su iskustvo stjecali u europskim i američkim klubovima, s perspektivnim mladima igračima, želimo Klub dovesti na jednu zavidnu razinu uz podršku cijelog grada. Veselimo se jeseni, novoj natjecateljskoj sezoni, ali najviše plavoj podršci s tribina jer ovi dečki koji dušu ostavljaju na terenu to zaslužuju", poručio je.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo